Zoon Mario Uva start restaurant in Purmerend

Zoon Mario Uva start restaurant in Purmerend

De zoon van topkok Mario Uva, Raffaele Uva, krijgt een eigen restaurant. Restaurant Saporetti opent aan de Koemarkt in Purmerend. Mario Uva was de enige Italiaanse chef-kok die in ons land een Michelinster behaalde. Uva senior overleed in december 2013.

In navolging van het familierestaurant Mario in Neck opent chef-kok Raffaele Uva (1973) onder de naam Saporetti een nieuw Italiaans restaurant op de Koemarkt 58 te Purmerend. Saporetti serveert een viergangenmenu vanaf 32,50 euro. Het restaurant werkt uitsluitend op basis van reservering. De zaak is open van woensdag tot en met zaterdag van 12.30 uur tot 15 uur en in de avond van 18 tot 22.00, ook woensdag tot en met zaterdag.

Raffaele Uva

Geboren te Purmerend, voltooide Uva de Europese School te Bergen. Zijn eerste ervaring in het vak kwam al op zestienjarige leeftijd als keukenhulp in het Restaurant Mario te Neck van zijn vader Mario Uva.
Dit was het begin van een sprankelende carrière die hem de mogelijkheid bood om de familierecepten eigen te maken. Raffaele Uva beschikt ook over de nodige ervaring op het gebied van productontwikkeling voor pasta en pastasauzen. In 2004 werkte hij mee aan de oprichting van Restaurant Onassis en Gusta Vino te Amsterdam en in 2013 aan Ristorante Divino te Purmerend, waarna hij stilletjes zijn ideeën uitwerkte voor zijn eigen restaurant.

Het restaurant van Mario Uva in Neck wordt sinds diens dood in 2013 gerund door Mario's andere zoon Alessandro. Mario heeft 14 punten in GaultMillau.