Soenil Bahadoer geslaagd voor Meesterproef

Soenil Bahadoer geslaagd voor Meesterproef

Soenil Bahadoer, patron cuisinier van restaurant De Lindehof ** in Nuenen, is geslaagd voor zijn Meesterproef voor SVH Meesterkok. Bahadoer is de 141 drager van de hoogst haalbare graad als kok.

De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (restaurant Vinkeles* in Amsterdam) en Onno Kokmeijer (Ciel Bleu Restaurant** in Amsterdam) en in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).

De commissie was erg te spreken over de eigen smaken en gerechten van Bahadoer, die een zeer herkenbare eigen signatuur heeft ontwikkeld. Als een van de topstukken werd genoemd het voorgerecht van lamellen van kabeljauw, rendang van spitskool, rammenas, crème van knolselderij en miso, rijstvel en king crab.

Ook de lam met aubergine en vadouvan viel erg in de smaak. Het enthousiasme van de chef komt overal in terug, niet alleen op het bord, maar ook in het team. De medewerkers zijn er duidelijk trots op om voor hem in De Lindehof te mogen werken.

Jong achter het fornuis
De van oorsprong Hindoestaanse Soenil Bahadoer was als kind al gefascineerd door koken. Hij genoot er enorm van om met het hele gezin maaltijden te bereiden en stond al jong zelf achter het fornuis. Hij volgde zijn passie en ging naar de kokschool.

Daarna werkte hij als leerling-kok bij sterrenrestaurants Du Chateaux, Parkheuvel en Scholteshof in België. In 1995 werd hij mede-eigenaar van restaurant De Lindehof. Bahadoer en zakenpartner Frans Knaapen werkten keihard om het restaurant steeds eigentijdser te maken en de gerechten creatiever, zowel qua smaak als presentatie.

In 2004 werden hun inspanningen beloond met een eerste Michelinster en vorig jaar ontving Bahadoer – inmiddels 100 procent eigenaar – zijn tweede ster. En nu heeft hij een volgende droom kunnen waarmaken: het behalen van de titel SVH Meesterkok.

SVH Meestertitels
SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de vijf SVH Meestertitels (SVH Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.

Intussen telt de lijst met Meesterkoks 140 namen, waarvan ook enkelen niet meer onder ons zijn. De nieuwste voevoeging op de lijst vóór Bahadoer was Lars van Galen van 't Lansink* in Hengelo, die in juli 2014 voor zijn Meesterproef slaagde. Bahadoer wordt binnenkort geïnaugureerd als SVH Meesterkok nummer 141.