Kortingskaart voor sterzaken van Dining City

Kortingskaart voor sterzaken van Dining City

Dining City heeft naast haar 'standaard' kortingskaart Dining City Unlimited twee nieuwe varianten waarmee ook korting te verkrijgen is bij restaurants met een of meerdere Michelinsterren. De gouden kaart kost voor de gast 199 euro. De meest exclusieve 495 euro.

Gasten die deze laatste kaart in bezit hebben, kunnen ook korting verkrijgen bij enkele restaurants met twee sterren, zoals Samhoud, Aan de Poel, Chapeau, Fred en Parkheuvel. Aan deze laatste kaart hangt Dining City een kaartje van exclusiviteit omdat deze alleen op uitnodiging te koop is. Topman van Dining City, Jeroen van den Brink, is fel tegenstander van het woord 'kortingskaart'. Hij zegt: 'Het is een membership waarmee je 1 jaar lang gratis kan dineren, géén kortingskaart.'

Ster-deelnemers

Zaken die meedoen aan de Gold-kaart (199 euro, vrij verkrijgbaar) van Dining City zijn onder meer Niven, Perceel, Katseveer, Mijn Keuken, Soigné, ML, Kaagjesland, Amarone, Bridges, Apicius, 't Amsterdammertje, Cheval Blanc en Ratatouille. Lees hier welke restaurants welk type kaart accepteren en wanneer.

Dining City Unlimited

September vorig jaar startte Dining City met Unlimited. Een gepersonaliseerde kaart waarmee een gast een jaar lang onbeperkt uit eten kan bij deelnemende restaurants. Gasten mogen niet alleen gaan eten, een minimale tafelbezetting van twee personen is vereist. Kosten van de kaart: 49 euro. Restaurants geven het eten voor één persoon per tafel weg, er zijn geen deelnamekosten. Tien procent van de kaartverkoop vloeit terug naar de deelnemers; wie de meeste reserveringen krijgt, krijgt het meeste geld uit dit potje.  Volgens de website van Dining City doen er in Nederland nu zo'n vierhonderd restaurant aan deze actie mee.

Van den Brink wilde bij de lancering van de kaart ook al niet spreken over een kortingskaart. 'Dat is Unlimited niet. Zo zetten we het product ook niet in de markt. Het is echt voor jezelf. Je eet voor een vast bedrag van 49 euro per jaar bij deelnemende restaurants in Nederland.'

Bekijk hieronder een video-interview dat Jeroen van den Brink gaf bij de start van Dining City Unlimited.