Chefs Vrienden van Jacob* en Lastage* worden ondernemers

Chefs Vrienden van Jacob* en Lastage* worden ondernemers

Lars de Bois verruilt zijn baan als chef-kok bij Restaurant de Vrienden van Jacob* in Santpoort voor zijn eigen zaak. Samen met Muus Rietveld, nu souschef van Restaurant Lastage*, opent hij begin juli een restaurant aan de Markt in Schagen.

Twee kapiteins op een schip zien de chefs niet als bezwaar, maar juist als een kracht. 'Dat wij samen een zaak willen starten, stamt nog uit onze schooltijd. Toen probeerden we elkaar al te overtroeven met gave gerechten. Wij geloven dat we als sparringpartners het meeste uit onze wederzijdse creativiteit kunnen halen, vertellen De Bois en Rietveld. Over de naam van de nieuwe zaak willen de heren nog niets zeggen, die zal in de loop van volgende maand bekend worden gemaakt.

De zaak komt aan de Markt in Schagen in een pand waar tot eind vorig jaar Grand Cafe 1741 zat, Deze zaak werd failliet verklaard.

Lars de Bois

'Ik heb met bijzonder veel plezier acht jaar gewerkt bij De Vrienden van Jacob* en ga nu voor mezelf beginnen, een voor mij logische, maar spannende volgende stap,' laat De Bois weten. Hij werkte eerder onder andere bij Restaurant de Bokkedoorns** en bij Restaurant Parkheuvel, dat toen nog onder leiding stond van Cees Helder en in bezit was van drie sterren. De Bois heeft zaterdag 28 februari zijn laatste werkdag gehad bij Vrienden van Jacob.

Muus Rietveld
Muus Rietveld was eerder werkzaam bij Vis aan de Schelde, Restaurant Merlet en werkt nu al 5 jaar als souschef bij het Amsterdamse Restaurant Lastage. Hij heeft altijd al geweten eens voor zichzelf te beginnen. Tijdens verschillende wereldreizen verzamelde hij ideeën voor zijn toekomstige restaurant.'Onze kookstijl zal internationaal zijn en geen grenzen kennen. Aan de hand van kleine gerechten die per stuk te bestellen zijn, voor je zelf of om te delen willen wij gasten in een ontspannen sfeer laten genieten van lekker eten, al dan niet gecomplementeerd door een goed glas wijn', aldus Rietveld.