Amsterdam krijgt MelkSalon met melkbar

Amsterdam krijgt MelkSalon met melkbar

Amsterdam krijgt in april een pop-up Melksalon. Naast een winkel krijgt de Melksalon ook een melkbar waar melk van verschillende boeren wordt geschonken en waar er diners worden gehouden.

Chefs die hier aan meewerken zijn Gilbert Kolff van Fond Rotterdam en Samuel Levie van Brandt & Levie Worstmakers. De MelkSalon komt in de Oude Spiegelstraat in de Jordaan en is de maand april open.

Het proeflokaal wil melk in Nederland opnieuw op de kaart zetten. Initiatiefnemers zijn ontwerper Sietske Klooster en project- en campagnebureau Food Cabinet. 'Rond 1900 kende het straatbeeld van Amsterdam veel melksalons, waar stadsbewoners een glas melk nuttigden van boeren uit de buurt. Met de pop-up MelkSalon wordt melk uit de anonimiteit gehaald en gaan we in dialoog over de betekenis van het product voor onze cultuur en maatschappij,' zegt Mirjam van de Kamp van Food Cabinet.

Melkdiners

'Hoeveel diners we precies gaan houden en of nog meer chefs hun medewerking gaan verlenen, kan ik nog niet zeggen. Voorlopig denken we aan één diner per week. En natuurlijk gaat er ook gekookt worden met melk. Hoeveel gasten er aan kunnen schuiven weten we ook nog niet precies, ongeveer 50 op een avond. Het pand is 100 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen.'

De pop-up MelkSalon wordt ondersteund door de Nederlandse Zuivel Organisatie, The Milk Story, Triodos Foundation en Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant.