AB InBev investeert miljarden in groei

AB InBev investeert miljarden in groei
ANP

AB InBev, de grootste bierbouwer ter wereld, wil de komende jaren nog flink verder groeien. Het bedrijf maakt $3,7 miljard (€3,26 miljard) vrij voor innovatie en groei in opkomende economieën, zo heeft topman Carlos Brito laten weten. Het bedrijf gaat ook voor een miljard dollar (zo'n €880 miljoen) aan aandelen inkopen en het dividend verhogen.

De fabrikant van onder meer Jupiler, Stella Artois en Budweisers zag de winst het afgelopen jaar met 5,6 procent toenemen tot $5,07 miljard (€4,47 miljard). De sterke prestaties vanwege het WK voetbal in Brazilië compenseerden de moeizame gang van zaken in Europa en de Verenigde Staten. In Europa daalde het volume aan verkocht bier met 6,1 procent.

Groei in de VS is een belangrijk punt van aandacht voor het komende jaar. Dit moet gebeuren met een combinatie van premium bier en de verdere groei van de cidermarkt. Vorig jaar was het precies tien jaar geleden dat het Belgische Interbrew fuseerde met het Braziliaanse Ambev. Later werd ook Anheuscher Bush in de VS overgenomen.