Nacht van de Fooi 2015 op 30 mei

Nacht van de Fooi 2015 op 30 mei

´Keep the Change, Change the World' is het motto van De Nacht van de Fooi. De elfde editie van deze actie is op zaterdag 30 mei 2015 in steden als Amsterdam, Groningen, Leiden, Breda, Den Bosch, Den Haag en Delft. In Amsterdam doen bijvoorbeeld de vijf filialen van Sla mee.

Tijdens de Nacht van de Fooi staan diverse horecabedrijven in 14 steden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Dit jaar is gekozen voor Afri-Can, AquaQuest, Geefeenkoe, Knowledge for Children en Product of Prison.

Deelnemers Nacht van de Fooi
Steden die meedoen: Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Delft, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen. De organisatie streeft in Amsterdam naar 60 horecazaken, vorig jaar deden er in de stad 45 mee. Bedrijven die voor 2015 al hebben toegezegd in Amsterdam zijn: In_de_Waag, Taart van m'n Tante, Trakteren, Brasserie SenT, Mr Bean, Café de Doelen, diverse locaties van CoffeePlaza, Brasserie de Groot, Restaurant Oceania, Restaurant Kilim en de vijf filialen van Sla.

Uitgaan voor het goede doel
De stichting Nacht van de Fooi is een studenteninitiatief dat erop gericht is een brug te slaan tussen het uitgaanspubliek in Nederland en kleinschalige en duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Het groeide uit van een lokaal initiatief in Groningen tot een landelijk evenement in nu veertien steden. In 2015 zetten ruim 90 studenten in 14 steden zich belangeloos in om deze dag en nacht tot een succes te maken.

Nacht van de Fooi wordt ondersteund door Impulsis, loket voor kleinschalige ontwikkelingssamenwerking. Impulsis zal het eindbedrag aan opgehaalde fooi net als voorgaande jaren verdubbelen.