Twist over 'Lekkerste Frikandel

Twist over 'Lekkerste Frikandel
Flickr

Snackfabrikanten Vanreusel uit België en Van Geloven snacks uit Tilburg twisten met elkaar over wie van hen de lekkerste frikandel maakt. Vanreusel claimt deze titel, maar dat doet Van Geloven ook. Beide bedrijven zeggen onafhankelijk smaakonderzoek gedaan te hebben.

Vanreusel zegt dat zij de lekkerste frikandel maken naar aanleiding van een test van het Centrum voor Smaakonderzoek, CSO. Dit centrum is bekend van de oliebollentest, de haringtest en de friettest. Volgens de Belgische fabrikant Vanreusel concludeert CSO dat hun 'Best Bite' de lekkerste frikandel is.

Vanreusel, Beckers, Van Lieshout

Vanreusel in een persverklaring: 'Het proefpanel testte bij ruim zestig respondenten nog zes andere horeca A-merkfrikandellen die in Nederland verkrijgbaar zijn, waaronder Beckers en Van Lieshout.' Snackfabrikant Vanreusel is door het CSO als lekkerste verkozen en is onder andere bekend van de 'frikandel XXL' en van de vorig jaar geïntroduceerde vierkante frikandel.

'Haaks op ons onderzoek'

Volgens Van Geloven staan deze testuitslagen van CSO haaks op een onderzoek dat deze snackfabrikant in december 2014 liet uitvoeren. 'Wij hebben een onderzoek laten doen door het gerenommeerde, onafhankelijke onderzoeksbureau OP&P research. Onder 75 consumenten die regelmatig een frikandel nuttigen in een cafetaria. Hieruit bleek dat de Van Lieshout BikFrik en de Van Lieshout Extra frikadellen als beste uit de bus komen en de concurrentie, inclusief VanReusel achter zich laat.'