Tweede locatie Frites uit Zuyd vertraagd

Tweede locatie Frites uit Zuyd vertraagd

Er komt geen tweede vestiging van Frites uit Zuyd aan de Amsterdamse Willemsparkweg 178h. Deze tweede locatie van de hippe frietzaak werd in september vorig jaar aangekondigd, maar de ondernemers krijgen geen drankvergunning voor het pand.

Het concept van Frites uit Zuyd draait niet alleen om een goede kwaliteit friet, maar volgens de ondernemers Xander Hasaart en Quirin van Engelshoven hoort daar ook een goed glas wijn bij of een lekker koud biertje. 'Daarom zien ze af van deze locatie,' laat persagent Rachel Persoon weten. Een tweede vestiging blijft en optie, maar niet in pand aan de Willemsparkweg.

Maastrichtenaren Hasaart en Van Engelshoven begonnen in juni 2014 aan de Centuurbaan in Amsterdam met Frites uit Zuyd. Het concept is geïnspireerd op de traditionele bourgondische friterie waar gasten nog worden ontvangen door een gastheer. De frieten zijn huisgemaakt. De zaak verkoopt croquetten van banketbakkerij Holtkamp.

Volgens de ondernemers van Frites uit Zuyd ontbrak er in Amsterdam een 'friterie' waar gastvrijheid en goed eten samenkomen. Maandelijks worden de aardappelen opnieuw getest op kwaliteit en wordt er gekeken naar eerlijke en goede streekproducten. Voor de olie stelt de keuken, met de  leveranciers, de beste combinatie samen waarbij wordt gelet op gezondheid, smaak en kwaliteit. Een frietje kost bij Frites uit Zuyd aan de Centuurbaan 2,40 euro.

Bekijk hier een fotoreportage van Frites uit Zuyd, Centuurbaan.