Royaan wil snacks op basis van algen

Royaan wil snacks op basis van algen

Royaan, bekend van de snackmerken Van Dobben en Kwekkeboom, gaat samenwerken met The Algae Factory. Samen willen ze snacks ontwikkelen op basis van algen.

The Algae Factory heeft al een duurzame snack ontwikkeld: KROKi, een kroket op basis van groenten en spirulina, een natuurlijk geproduceerd micro-alg. The Algae Factory is een bedrijf van studenten van de Universiteit van Wageningen. Met KROKi werden ze eerste in de voorronde van de Ecotrophelia, een Europese wedstrijd onder studenten met als opdracht een nieuw duurzaam voedingsproduct te ontwikkelen.

De samenwerking met The Algae Factory sluit aan bij de Royaan filosofie 'Goed Genieten', waarbij de snackfabrikant zich committeert aan de belofte om snacken niet alleen lekkerder, makkelijker en leuker te maken maar vooral ook beter.

Onder de nieuwe missie van Royaan vallen onder andere het volop investeren in smaakinnovaties en het ontwikkelen van nieuwe alternatieve snacks.

Bart Bakker CEO Royaan: 'Een goede snack is lekker, verantwoord, gemakkelijk en 'fun to eat'. We willen samen met The Algae Factory de mogelijkheden onderzoeken voor het gebruik van nieuwe, innovatieve en duurzame ingrediënten zoals Spirulina om deze te gebruiken in snacks waar je echt goed van kunt genieten.'