Erik de Wit voorman Rotterdamse Hotel Combinatie

Erik de Wit voorman Rotterdamse Hotel Combinatie

Erik de Wit, de general manager van het Bilderberg Parkhotel is de nieuwe voorzitter van de Rotterdamse Hotel Combinatie. Hij volgt Jan Rutgers op die het Rotterdamse Hilton Hotel heeft verlaten.

'Bezetting en kamerprijs in Rotterdam moeten naar een beter niveau,' zegt De Wit over de hotelmarkt in Rotterdam en het doel dat hij voor ogen heeft met het samenwerkingsverband. De Rotterdamse Hotel Combinatie vertegenwoordigt 35 hotels in Rotterdam met drie, vier en vijf sterren.

De Wit volgt als voorzitter Jan Rutgers op die in december 2014 vertrok bij Hilton Rotterdam. Zijn functie in dit vijfsterrenhotel is overgenomen door Karin van den Berg. Zij trad 1 februari in dienst.

Van Amsterdam naar Rotterdam

De nieuwe voorman van de Rotterdamse Hotel Combinatie, Erik de Wit is general manager van het Bilderberg Parkhotel en Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo . De Wit was al eerder 5 jaar  general manager van het Parkhotel en 3 jaar general manager van het Rotterdamse vijfsterrenhotel The Manhattan Hotel. Na één jaar gm te zijn geweest van het Amsterdamse Conservatorium hotel, keerde hij in juni 2014 terug naar Rotterdam.

Hotelbezetting

Erik de Wit: 'Rotterdam staat nationaal en internationaal geweldig in de spotlights. Er is veel kamercapaciteit in Rotterdam bijgekomen en we zullen met alle betrokken partijen aan de slag moeten om de bezetting en de kamerprijs naar een beter niveau te brengen. Ik ben blij met alle initiatieven die er door heel veel partijen in de stad worden genomen en ik verheug me er enorm op om daar een bijdrage aan te mogen leveren.'