Hotelprijzen stijgen hardst op Ibiza

Hotelprijzen stijgen hardst op Ibiza

In 2014 heeft Capri de titel overgenomen van Muscat als de bestemming waar reizigers per hotelovernachting het meest betaalden. Reizigers uit de eurozone betaalden op het Italiaanse eiland 216 euro per overnachting. De prijzen stegen het hardst op Ibiza; met 18 procent naar 165 euro.

Het afgelopen jaar bedroeg de gemiddelde hotelkamerprijs in Amsterdam 136 euro per overnachting. In New York is de prijs 193 euro.

Capri, gelegen in de baai van Napels, staat te boek als een bestemming voor bemiddelde reizigers. De hotelprijzen in de mondaine badplaats gingen in 2014 met 6 procent omhoog ten opzichte van het vorige jaar. Dit blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingswebsite Hotels.com.

Capri wordt gevolgd door de Omaanse hoofdstad Muscat, waar reizigers per hotelovernachting gemiddeld 213 euro uitgaven in 2014. Monte Carlo completeert de top drie met een gemiddelde hotelkamerprijs van 210 euro per overnachting.

Goedkoopste overnachting

In Phnom-Penh (Cambodja) gaven reizigers wederom dit jaar met gemiddeld 41 euro per overnachting het minst uit aan hun hotelverblijf.