Nieuwe snacks voor Bon Appetit en Van Holst

Nieuwe snacks voor Bon Appetit en Van Holst

Twee ondernemers die allebei de Cafetaria Top 100-ranglijst aanvoerden hebben een nieuwe, eigen snack bedacht. Samen met hun slagers. Edwin van Es van Bon Appetit uit Rijsbergen en John van Holst van Cafetaria Eethuis van Holst in Dongen komen bijna gelijktijdig met een nieuwe snack. Geen toeval, zo blijkt. 'We houden elkaar graag scherp.'

Edwin van Es introduceert voor zijn Bon Appetit in Rijsbergen De Flinstone. Een snack van half-om-half gehakt met een botje erin.

'Met knoflook, kruiden. 130 gram met een stevige bite voor € 3,-. We serveren er een kaneel/kebab sausje bij. Een beetje uit gekheid bedacht, maar onze gasten reageren er heel goed op. We hebben De Flinstone in het weekend van 20 maart geïntroduceerd. Gewoon in de vitrine gelegd.... Zonder acties. Maar door het bijzondere uiterlijk van de snack gingen gasten vanzelf vragen stellen en de snack bestellen.'

John van Holst van Eethuis van Holst in Dongen bedacht voor zijn zaak samen met Keurslager Marco van Strien uit 's Gravenmoer een product van mager varkensvlees met verse tuinkruiden en specerijen. De snack staat op de kaart voor € 2,75.

Snack zonder naam
Een naam is er nog niet. Hiervoor heeft Van Holst een competitie uitgeschreven. 'Diegene die de leukste naam bedenkt voor deze smakelijke en verantwoorde snack wint een tegoedbon van €50 voor Eethuis Van Holst, zo schrijft de ondernemer op Facebook. Daarnaast wordt onder alle inzendingen een vleespakket van 50 euro verloot.