Marnix Benschop chef van nieuwe rooftop bar Rotterdam

Marnix Benschop chef van nieuwe rooftop bar Rotterdam

Marnix Benschop (ex Noma, Fat Duck en Ivy) wordt de chef-kok van een nieuwe rooftop bar in Rotterdam bovenop het Groothandelsgebouw.

Het initiatief is van dezelfde mensen die ook achter Foodlab Mess, de Biergarten en de Ontbijtbar zitten, allemaal in Rotterdam. Het zijn Tijmen Meijer, Roeland Flierman, Nikki van Dijk en chef-kok Marnix Benschop. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het foodfestival Rauwkost, dat dit jaar de derde editie beleeft.

The Suicide Club krijgt een ingang verstopt op de binnenplaats van het markante Groothandelsgebouw, toegang uitsluitend via een goederenlift (met belboy) en een het uitzicht op de stad.

Marnix Benschop (ex Noma, Fat Duck en Ivy) serveert een menu dat bestaat uit kleine, spannende en sexy gerechten, bedacht om te delen. ‘Afrodisiacs’ vormen een rode draad in zijn gerechtjes. Denk aan een dessert van chocolade, zwarte miso, kersen en sechuan peper.

De openingstijden van de keuken; doordeweeks tot 12 uur ‘s nachts, in het weekend tot 1 uur. Gedurende de dag gaat de muziek langzaam iets harder. In de zomer opent The Suicide Club het enorme dakterras waar de ingrediënten; cocktails, zon, (live) muziek en zeefruit van de BBQ .

Kleding van het personeel is van de hand van Jasna Rokegem, een jonge veelbelovende modeontwerper.

Slag op de Schelde

Marnix Benschop is in mei ook een van de finalisten van de kookwedstrijd Slag op de Schelde van sterrestaurant Katseveer.