Mede-eigenaar Harrie Baas verlaat restaurant Amarone Rotterdam

Mede-eigenaar Harrie Baas verlaat restaurant Amarone Rotterdam

Mede-eigenaar Harrie Baas verlaat na 9 jaar samenwerking met patron-cuisinier Gert Blom het Rotterdamse sterrenrestaurant Amarone. De SVH Meestergastheer vertrekt per 25 juli en gaat zich oriënteren op een carrière in de wijn.

Patron-cuisinier Gert Blom heeft SVH Meestergastheer Maikel Ginsheumer aangetrokken als maître-sommelier. Blom: “Maikel heeft veel wijnervaring en gaat Amarone aan de voorkant voortzetten zoals de gasten gewend zijn. Hij heeft gewerkt in sterrenzaken als De Swaen in Oisterwijk, de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven en La Rive in Amsterdam voor hij de overstap naar de wijnhandel maakte. Maikel start op 17 augustus, na onze vakantiesluiting.'

Einde aan goede samenwerking

Blom: 'Helaas komt er een einde aan de samenwerking met Harrie in Amarone. Ik heb zijn aandelen overgenomen en zet Amarone op dezelfde voet voort, ook wat de wijn betreft. Samen hebben we Amarone naar het huidige topniveau gebracht en daar ben ik trots op. Harrie en ik werken een kleine 20 jaar samen, waarvan de laatste 9 jaar als compagnons in Amarone en we gaan als vrienden uit elkaar. Ik wens hem heel veel succes bij zijn toekomstige plannen', aldus Blom.

Toekomst in wijn

Ook Harrie Baas benadrukt de goede jarenlange samenwerking. Baas: 'Gert en ik hebben als vrienden een mooi bedrijf neergezet in het topsegment en daarmee onze plaats in Rotterdam veroverd. Het is goed te weten dat Amarone in dezelfde lijn doorgaat, ik laat de zaak daarom met een gerust hart over aan Gert. Met Maikel Ginsheumer aan de voorkant is er een zwaargewicht aangetrokken in wie ik alle vertrouwen heb. Mijn toekomstambitie ligt in de wijn en ik heb plannen om een eigen onderneming te starten, bij voorkeur in Rotterdam.' Totdat het zover is, is Baas beschikbaar voor adviesfuncties en voor inzet als manager, gastheer en sommelier. Zijn laatste dag bij Amarone is 25 juli, dat is tevens de laatste openingsdag voor de vakantiesluiting.