Uitzendbureau leidt zelf koks op vanwege tekort

Uitzendbureau leidt zelf koks op vanwege tekort

Horeca-uitzendbureau JMW in Den Haag is begonnen met het opleiden van koks. Het uitzendbureau besloot dit te gaan doen vanwege het tekort dat dreigt.

Gastcolleges worden gegeven door bekende mensen uit het vak, zo meldt dagblad De Telegraaf dinsdag. Onder meer Rob van Egmond staat er voor 'de klas'.

Kookeilanden

Er werd aanvankelijk gestart met cursussen op gehuurde locaties, maar nu heeft het uitzendbureau pal achter het station Hollands Spoor in Den Haag een uitzendbureau dat op 7 september wordt geopend. Naast het kantoormeubilair van de intercedenten staan vier grote kookeilanden waar zowel jongere en oudere koks worden opgeleid.

Ervaring

'Ervaring is niet nodig, wel enthousiasme en bezieling', zegt JMW-directeur Saskia Floore tegen De Telegraaf. 'Wie iets heeft met koken en daar werk van wil maken, is welkom om aan te haken. We gaan er vanuit dat iedereen na het afronden van de cursus bij ons wil blijven werken.' De cursisten lijken gegarandeerd van werk, zo meldt de krant. Floore: 'Jaarlijks willen we 30 tot 40 procent groeien, maar alleen met mensen die we een goede basis hebben meegegeven. Die leggen we hier in het nieuwe Haagse pand.' Er zijn plannen om soortgelijke projecten te ontwikkelen in Amsterdam en Utrecht.