Coffeelicious naar Rotterdam

Coffeelicious uit Dordrecht, de winnaar van de Koffie Top 100 van 2014, gaat uitbreiden naar Rotterdam. Het wordt de vierde locatie voor het bedrijf van Fiona en Marc Stoger. De zaak - ook Coffeelicious genaamd - komt aan de Nieuwe Binnenweg naast woonwinkel Metz.
Marc Joan en Fiona.

Ondernemers Marc en Fiona Stoger openen de zaak in Rotterdam samen met Fiona’s ouders Peter en Joan Buitenhuis.

Het gaat om een bel etage pand, met een stadstuin in Rotterdam. ‘We gaan een stuk groter. Binnen krijgen we 140 vierkante meter, buiten nog eens 120 vierkante meter tuin. We hebben er echt veel zin. Het wordt een hele leuke dagzaak, vergelijkbaar met Coffeelicious Dordrecht, maar dan groter. Het pand is van Metz. Vanuit die zaak komt er ook een doorkijk naar de stadstuin,’ zegt Fiona Stoger tegen Misset Horeca.

Coffeelicious gaat hier net als in Dordrecht ontbijt, lunch, taarten en high tea serveren. Dit natuurlijk naast de koffie-varianten van deze koffie-kampioen.

Het bedrijf opent begin 2016 haar deuren, februari of maart.

De zaak in Rotterdam wordt de vierde vestiging voor Coffeelicious. Naast het ‘moederbedrijf’ in Dordrecht van Fiona en haar man zitten in die stad ook Hightealicious, een tea room in het Patriciërshuis aan de Wolwevershaven. Dit bedrijf is van Joan Buitenhuis, de moeder van Fiona. Daarnaast is Coffeelicious ook verantwoordelijk voor het musuemcafé van Het Hof van Nederland.

Eigen bakkerij

Recent is daar een bakkerij bijgekomen op de Voorstraat in Dordrecht waar nu de productie plaatsvindt van de taarten en de patisserie. ‘Daar hebben we de ruimte, de materialen en de appartuur. We doen alles nog steeds helemaal zelf, naar eigen receptuur. Passanten kunnen daar heerlijk naar binnen kijken en de producten aanschaffen bij Coffeelicious, zo’n 300 meter verderop. Vanuti de bakkerij verkopen we niet.’