De Wiemsel en De Wanne heropend

De Wiemsel en De Wanne heropend
Henning Claassen

Hotel de Wiemsel en Restaurant de Wanne in Ootmarsum zijn heropend. Na een faillissement, een nieuwe eigenaar en een grote renovatie maakt het Twenste horecabedrijf - voorheen in bezit van een Michelinster - een nieuwe start. De nieuwe eigenaar investeerde 10 miljoen euro.

Voor de nieuwe Duitse eigenaar Henning Claassen is de Wiemsel veel meer dan een hotel; hij kwam hier sinds 1998 jaarlijks en wil nieuwe bezoekers hetzelfde niveau van gastvrijheid, privacy en klasse geven waaraan hij toen verknocht raakte.

Sinds begin augustus ontvangen hotel en restaurant weer gasten. De panden zijn voor 10 miljoen euro gemoderniseerd en gerenoveerd. Alles werd aangepakt: spa, zwembaden, keuken, restaurant en uiteraard de kamers en de vergaderzalen.

Gloednieuw is het park dat rondom het hotel werd aangelegd en waar een groot deel van de kamers over uitkijkt. ‘Wat in 1968 startte met restaurant de Wanne en in 1978 met hotel de Wiemsel werd uitgebreid, is in 2015 in oude glorie hersteld,’ zegt Claassen.

Hotel de Wiemsel

Het Saksische boerderijgebouw biedt in de nieuwe vorm ruimte aan 56 suites en kamers van 40 tot 80 vierkante meter met vrij uitzicht en buitenterrassen.

Restaurant de Wanne

Stefan Bekhuis heeft de leiding over de keuken. Hij was jaren als sous naast Gerhard Müller medeverantwoordelijk voor de keuken en focust zich als chef-kok op verfijnde gerechten van hoog niveau, zonder pretenties. Gerhard Müller werkt sinds september vorig jaar voor De Zon in Ommen.