Marco van der Wijngaard wint Euro-Toques Young Chef Award

Marco van der Wijngaard wint Euro-Toques Young Chef Award

Marco van der Wijngaard van De Hoefslag in Bosch en Duin heeft dinsdag de Euro-Toques Young Chef Award gewonnen.

Van der Wijngaard mag een week stage lopen bij een Euro-Toques restaurant in Ierland en krijgt € 500,00 zakgeld mee. Daarnaast krijgt Van der Wijngaard een professionele culinaire fotoshoot.

Euro-Toques Young Chef Award

De Kookwedstrijd voor jonge koks tot 25 jaar vond dit jaar plaats tijdens Gastvrij Rotterdam. Wedstrijdorganisator Euro-Toques heeft een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend met de Rotterdamse beursorganisatie.

Van der Wijngaard

Van der Wijngaard won begin dit jaar ook het Bronzen Koksmes. Deelnemers aan die wedstrijd waren acht jonge koks uit topbedrijven. Zij waren toen allemaal nog in opleiding. Van der Wijngaard plaatse zich tevens voor de voorronde voor de Nederlandse finale om de Bocuse d’Or,  een kookwedstrijd met Europese en nationale voorrondes. Jan Smink won maandag voor de tweede maal deze Nederlandse finale om de Bocuse d’Or. Op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam overdonderde hij de jury, bestaand uit Jonnie Boer, Onno Kokmeijer, Dick Middelweerd, Andre van Doorn en Sidney Schutte, met zijn ‘fantastische zwezerik’.