Toine Smulders serveert menu van 25 gangen

Toine Smulders serveert menu van 25 gangen

Toine Smulders serveert zaterdag 31 oktober in zijn restaurant Villa Copera in Tolkamer een menu dat bestaat uit maar liefst 25 gangen. Alle gerechten staan in het teken van Halloween.

Smulders serveert regelmatige menu’s van deze grootte. Hij begon ooit met gerechtjes van Escoffier en later volgende Italiaanse klassiekers.

In het Halloween-menu onder meer wilde eend gelakt met specerijen-caramel, rode biet en peer, ree schouwer met truffelgort en cantharellen, en een soufflé van coquilles St. Jacques met een saus van langoustines en kerrieolie.

‘Het gaat om lichte, mooie, frivole gerechten zodat 25 gangen prima te doen is. Zo’n diner moet je eenmaal in je leven hebben meegemaakt’, zegt Toine Smulders tegen ChefsFriends.

Deelname aan menu op zaterdag 31 oktober kost 99 euro per persoon. De ontvangst is vanaf 18.00 uur en het diner start om 19.00 uur. Villa Copera schenkt een bijpassend wijnarrangement voor 49,50 euro per persoon. Dit arrangement bestaat uit meerdere wijnen die per vijf of zes gangen worden geschonken.

Wolfersveen

Toine Smulders stopte net voor de zomer met zijn tweede restaurant Wolfersveen. De voormalig wereldkampioen koken kampte met gezondheidsklachten en besloot daarom Wolfersveen af te stoten. Er is nog geen nieuwe exploitant gevonden voor het restaurant.