Mattijs van Bergen ontwerpt uniformen voor W Amsterdam

Mattijs van Bergen ontwerpt uniformen voor W Amsterdam

Modeontwerper Mattijs van Bergen heeft de medewerkers van W Amsterdam gekleed. Voor een hotel dat fors de nadruk op design en fashion legt, was het een logische keuze ook voor de bedrijfskleding met een Nederlandse ontwerper in zee te gaan.

‘Mattijs staat in de modebranche bekend om zijn visionair kleurgebruik en dat maakt van hem de perfecte partner voor de unieke W Wardrobe’, zegt general manager Igor Buercher.

‘We wilden duidelijk iets anders dan de traditionele uniformen die je in veel hotels ziet, met outfits die passen bij de uitstraling van W Hotels én de stad Amsterdam. In die missie is Mattijs geslaagd, zijn ontwerpen voldoen helemaal aan onze ambities.’

XXX

Het Amsterdamse stadslogo, de bekende drie kruizen, is een belangrijk onderdeel van de nieuwe outfit. In alle heren- en dameskledingstukken is het wapenschild terug te vinden in kenmerkend geel, wat een opvallend patroon creëert.

De overhemden van de heren zijn gemaakt van light denim. De kledingstukken zijn gemaakt van een mix van stoffen, met een basis van antra-melange wol en jurken van sensueel techno jersey in kobaltblauw. De outfits zijn afgemaakt met kleurrijk gebreide stropdassen en vlinderstrikken voor de heren en een met een X beschilderde zijden sjaal voor de dames.

Exclusief

Deze accessoires zijn onderdeel van een collectie die ieder seizoen wisselt. De kledinglijn is exclusief ontworpen voor W Amsterdam, een aantal accessoires is ook verkrijgbaar voor gasten.

De collectie bevat daarnaast een speciale ‘one of a kind’ jurk, speciaal ontworpen voor W Insider Torill Wijnen. Haar rol als W Insider is hotelgasten verbinden met alles wat nieuw en next is in Amsterdam.

‘Ik bewonder de unieke stijl van W Hotels. Het is dan ook spannend te mogen werken met W Amsterdam’, zegt Van Bergen. ‘Met de W Wardrobe heb ik een collectie ontworpen die kenmerkend is voor Amsterdam, in het oog springt, de persoonlijkheid van de hotelmedewerkers onderstreept en het gevoel en verhaal van de twee unieke W Amsterdam-gebouwen goed weergeeft.’

Ontwerper Mattijs van Bergen is een bekende naam in de Nederlandse modewereld. Sinds de lancering van zijn modelabel in 2008 heeft hij een aantal belangrijke prijzen gewonnen. Hij wordt geroemd om zijn inventieve combinaties van hoge kwaliteit stoffen en heeft recent nog een nieuwe collectie gepresenteerd in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum.