Nieuwe voorzitter voor Alliance Gastronomique

Nieuwe voorzitter voor Alliance Gastronomique
Jelle van Gangelen en Marc van Gulick.

Marc van Gulick van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag met restaurant De Heeren van Harinxma onder haar dak, is de nieuwe landelijke voorzitter van restaurantvereniging Alliance Gastronomique.  De club telt 39 leden, waaronder De Librije, Treeswijkhoeve, 't Nonnetje en Katseveer.

Marc van Gulick neemt de voorzittershamer over van Jelle van Gangelen van Cordial in Oss.

‘Tijden veranderen, gasten veranderen. Daar gaat de Alliance op inspelen,’ zegt Van Gulick over de toekomst van de club. ‘In 2017 bestaat de Alliance 50 jaar. We zijn het oudste culinaire samenwerkingsverband van Nederland. We continueren onze goede dingen, maar staan ook aan de vooravond van een nieuwe tijd.’

Fijnproeven

Fijnproeven, de eigen actieweek waarin restaurantverenigingen Alliance, Patrons en JRE samenwerken krijgt in 2016 zeker een vervolg, laat Van Gulick weten. Verdere concrete acties en of plannen kan Van Gulick nog niet benoemen voor de Alliance.  

In het verleden werkte de Alliance met drie regionale voorzitters. ‘We blijven werken in regio’s, maar voor de duidelijkheid naar buiten toe, stappen we weer over naar één landelijke voorzitter. Maar achter de schermen blijft de verdeling in regio’s zeker bestaan omdat je dan veel intensiever contact kunt hebben met je leden.’

39 leden

De Alliance telt 39 leden, waarvan ook een aantal Belgische restaurants zoals La Source in Lanaken, Hofke van Bazel, Patrick Devos in Brugge, Vivendum en De Kristalijn in Genk.

Tijdens de bijeenkomst in Waalre bij de Treeswijkhoeve is ook Anne-Laura Middelweerd afgetreden  als penningmeester. Zij wordt opgevolgd door Meriam Wollerich. Tevens werd als nieuw bestuurslid Robert-Jan Nijland van ’t Nonnetje benoemd.