Michelin 2016: Het Roode Koper maakt sterambities waar

Michelin 2016: Het Roode Koper maakt sterambities waar

Hotel-restaurant Het Roode Koper van de familie Sörensen in Leuvenum maakt de sterambities waar. Chef Dennis van den Beld en sous-chef Gert van der Heijden mogen een ster achter hun naam schrijven in de Michelingids voor 2016.

‘Totaal onverwacht,’ zegt een beduusde chef Dennis van den Beld tegen Misset Horeca kort na de gidspresentatie in Amsterdam. ‘Recent had ik wat collega-chefs te eten. Zij waren zeer te spreken over de gerechten, maar dit had ik zeker niet verwacht.’ Van de zenuwen kan hij de beoordeling van Michelin van Het Roode Koper nauwelijks vinden in de nieuwe gids.

In de zomer van 2014 kondigde de familie Sörensen aan dat Dennis van den Beld de leiding zou krijgen over de keuken met ingang van september van dat jaar. De familie zei toen al dat het ging om ‘een award-winning chef met sterambities die vanuit zijn hart kookt.’

Leermeesters

‘Dankzij leermeesters als Martin Kruithof (De Lindenhof, Giethoorn), Marc van Gulick (Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) en Andrès Delpeut (de Roggebot) ontwikkelde Van den Beld zijn eigen smaak en een eigen kookstijl. Klassieke ingrediënten laat hij in hun waarde en weet hij zo te bereiden en te combineren dat ze elkaars eigen smaken versterken,’ aldus Sörensen.

Wynand Vogel Bokaal

Dennis van den Beld won begin 2014 in Assen de Wynand Vogel Bokaal. De meest prestigieuze kookwedstrijd van Nederland waaraan koks op uitnodiging mogen deelnemen. Op de Horecava 2014 in Amsterdam verwierf Van den Beld samen met zijn leerling Marcel Smits de titel Nationaal Kampioen leermeester-leerling.

Nieuwe Michelinsterren 2016»

Totale Michelinsterrenoverzicht 2016»