Food Professional Day 2016: Oogst der aarde

Food Professional Day 2016: Oogst der aarde

food professional day 2016 luc kusters bolenius vork en mes de leuf opleiding workshop

De jaarlijkse Food Professional Day draait om kennisontwikkeling, kennisdeling, vakmanschap en wetenschap rondom voedsel. De kennis in het onderwijs en onderzoek wordt steeds groter. Chefs en koks moeten daarin een voortrekkersrol blijven vervullen en daar is deze inspirerende dag voor bedoeld. Het programma is samengesteld op basis van de vragen en het vakmanschap van gerenommeerde chef-koks met inbreng van wetenschappers en deskundigen.

Een van de chefs die meewerkt aan deze Food Professional Day is SVH Meesterkok Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam bekroond  met ‘beste groenterestaurant 2015’. Kusters pleit samen met prof. Vincenzo Fogliano, hoogleraar Food Quality & Design van Wageningen UR, voor een herwaardering van de bittere smaak van groente. Daarnaast gaat chef-kok Jonathan Karpathios (Vork & Mes in Hoofddorp) samen met bodemhoogleraar Wim van der Putten  in op de invloed van de bodem (terroir) op de smaak van groenten. Bijzonder is ook de masterclass creativiteit die Jeroen van Oijen van Gastronomixs verzorgt met chef Bas van Kranen (de Leuf*). Bij alle sessies proeven de deelnemers ook de gerechten.

De Food Professional Day is een dag speciaal voor ambitieuze koks, die daar de nieuwste kennis en inspiratie opdoen en informatie uitwisselen met gelijkgestemden. Aanmelden of het gehele programma bekijken kan op www. foodprofessionalday.nl.