Pop-up restaurant en bars in Sint Olofskapel

Pop-up restaurant en bars in Sint Olofskapel

Roomservice at Olof's is een tijdelijk restaurant in de oudste kapel van Amsterdam: de Sint Olofskapel. Michelin-chef Chris Naylor, bekend van Restaurant Vermeer zet groenten in de spotlight en serveert vis/vlees als side-dish.

Naast dit flexitarian restaurant krijgt Roomservice at Olof’s een cocktailbar die is geïnspireerd door King Charles II, een charcuterie-bar met tapas van Brandt & Levie en een Vermuteria, de eerste vermouthbar van Nederland. De kapel op de Zeedijk wordt ingericht met items uit NH Barbizon Palace, dat ondertussen wordt omgebouwd tot flagship hotel van NH Collection, het premium merk van NH Hotel Group. Roomservice at Olof's is van 17 januari tot 30 april dagelijks geopend.

Vermuteria
Op de mezzanine van de Sint Olofskapel aan de Zeedijk wordt op 17 januari de eerste Vermuteria van Nederland geopend. In deze sfeervolle bar worden Spaanse en Italiaanse vermouths geserveerd in verschillende prijsklassen. Signature drink van de Vermuteria is een rode vermouth die met Amsterdams Spuitwater en een schijfje sinaasappel wordt gedronken. Vermouth is volgens experts dé dranktrend van 2016. In Barcelona dringt vermouth de populaire gin & tonic naar de achtergrond en ook in Amsterdam verschijnt deze drank op basis van wijn en botanicals steeds vaker op de kaart. Vermouth is populair door de bitterzoete smaak, maar ook door de aantrekkelijke prijs. Vermouth bevat rond 15% alcohol. Er zijn verschillende soorten en kwaliteiten, afhankelijk van de gebruikte druif en de productiemethode.

Tapas
Bij de vermouth worden tapas geserveerd, zoals olijven, pickles, sardines en worst. Deze tapas worden verzorgd door Brandt & Levie vanuit een speciale Charcuterie Bar. De bar is een indrukwekkende collage van nachtkastjes, bedlampjes, minibars en andere karakteristieke onderdelen uit hotelkamers van NH Barbizon Palace hotel. De bar is speciaal ontworpen door kunstenaar Joost Haas, die bekend staat om zijn expressionistisch materiaalgebruik.

Cocktailbar King Charles II
In de Fever-Tree pop-up bar King Charles II regeren regeren botanische ingrediënten. Fever-Tree is de pionier op het gebied van premium frisdrank. De verfijnde, 100% natuurlijke mixers zijn speciaal ontwikkeld voor het mixen met betere spirits. In King Charles kan men genieten van een brede selectie aan drankjes. Van klassieke mixen tot eigenzinnige cocktails en met ingrediënten van ver weg en om de hoek. De tijdelijke bar is geïnspireerd op het bijzondere verhaal van King Charles II, die in 1679 malaria overleefde door tonic te drinken. Het hoofdingrediënt van tonic, natuurlijke kinine, verloste hem van zijn ‘fever’. Het decor van de bar verwijst naar deze bijzondere aristocraat en ademt de sfeer van een nachtclub van weleer. De bar is ontworpen door ontwerpbureau Container. Centerpiece is een installatie die is opgebouwd uit nachtkastjes, overwoekerd met palmbomen die het tropisch oerwoud verbeelden, waar ooit de grondstof kinine werd ontdekt.

Brandt & Levie Charcuterie Bar
In de Brandt & Levie Charcuterie Bar wordt een wisselend assortiment geserveerd van Brandt & Levie charcuterie. De bar geeft het gevoel van een slagerij met hangende vleeswaren, houten werkbladen en veel tegels. Alle charcuterie wordt gemaakt in de Amsterdamse Houthavens op basis van goed gehouden Nederlandse varkens. De techniek en kennis om deze producten te maken werd grotendeels opgedaan in Italië en tijdens stages bij gerenommeerde slagers in binnen- en buitenland. Tijdens de pop-up periode worden er regelmatig proeverijen georganiseerd en bestaat de kans dat gasten een worstmaker ter plekke worsten zien produceren. Alles wordt uit de kast gehaald om te laten zien hoe mooi het vak van worstmaker is. De vleeswaren worden aangevuld met olijven, pickles, sardines, nootjes en brood van een bevriende Amsterdamse bakker. Ideaal om de avond mee te starten of om mee af te sluiten.