Kesbeke en Kusters brengen Amsterdamse Uien Ketchup op de markt

Kesbeke en Kusters brengen Amsterdamse Uien Ketchup op de markt

In februari brengt Kesbeke de Amsterdamse Uienketchup van SVH Meesterkok Luc Kusters op de markt. In eerste instantie mondjesmaat via de webshop van Kesbeke en het restaurant van Kusters, Bolenius Amsterdam.

Samen met Kesbeke brengt SVH Meesterkok Luc Kusters van Restaurant Bolenius, in 2015 door Gault & Millau uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Nederland een Amsterdamse Uien Ketchup op de markt.

'Eerst op kleine schaal in de webshop bij Kesbeke en bij ons in het restaurant. Ik vul zo'n 100-150 flesjes zelf per week, maar inmiddels heeft ook de Kweker al interesse. Als dat gebeurt dan moeten we een andere oplossing voor de productie vinden' vertelt Kusters die de eigen ketchup als een beetje uit de hand gelopen hobby ziet.

Oos Kesbeke en Luc Kusters hadden elkaar al eerder gevonden, sinds 2012 serveert Kusters een ijsje gemaakt van Kesbeke's Amsterdamse ui als verrassende amuse. Restaurant Bolenius, eigendom van Luc Kusters en Xavier Giessen, is gevestigd op de Amsterdamse Zuid-As en supporter van Dutch Cuisine.