Venlo krijgt 'fabriek' eetbare insecten

Venlo krijgt 'fabriek' eetbare insecten

Plan is dat er in Venlo een campus komt, waar bedrijven en scholen samen de gehele Nederlandse productie van eetbare insecten verzorgt.

Dat meldt rtlZ. Op het voormalige Floriadeterrein in Venlo zijn alle ingrediënten aanwezig voor zo'n insectencampus, zegt voorzitter Eric Michels van de Verenigde Nederlandse Insectentelers (Venik) in gesprek met de nieuwszender. 'De vraag naar eiwitrijk voedsel neemt de komende decennia sterk toe. Insecten zijn de oplossing, als voedsel voor dieren én mensen.'

Het IPIP is een samenwerkingsverband van bedrijven en scholen. Op de 'insectencampus' willen opleidingen en fabrikanten samen een optimale insectenproductie opzetten.

Wennen

'Insecten gaan in de toekomst absolute een belangrijke rol spelen in de voedingsindustrie, maar dat heeft wel tijd nodig’, zei Patricia Stevens eerder tegen Misset Horeca. Zijn richt zich met haar bedrijf Bugalicious op insecten als voedsel. ‘De consument moest ook wennen aan garnalen, oesters en sushi.'

Verleiden

In juli deelde student Joris Baars bij ongeveer vijftien verschillende cafés in Amsterdam insectenhapjes uit. De student International Development Management in Wageningen, is initatiefnemer van Seq foods. Met zijn actie 'Amsterdam Eats Insects' wilde Baars Nederlanders verleiden tot het eten van insecten. Ook experimenteren al meerdere restaurants hiermee.