Brouwerij De Leckere nieuwste lid Nederlandse Brouwers

Brouwerij De Leckere nieuwste lid Nederlandse Brouwers

Brouwerij de Leckere uit Utrecht heeft zich per januari 2016 aangesloten bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt Nederlandse Brouwers tien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen.

Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers, is content met het nieuwste lid: 'De toetreding van Brouwerij de Leckere is voor onze organisatie een waardevolle aanvulling. Met hun professionele marktbenadering en hun diverse bierassortiment, behoren zij tot een nieuwe generatie van succesvolle brouwers.' Eric Odenwald, directeur Brouwerij de Leckere: 'De biersector in Nederland is enorm aan het veranderen en we staan samen voor veel uitdagingen. Wij vinden het daarom van groot belang om als brouwerijen, groot en klein, de handen ineen te slaan.

Tweede nieuwe lid binnen een jaar

Lange tijd kende Nederlandse Brouwers acht leden: AB InBev, Alfa Brouwerij, Bavaria, Budelse Brouwerij, Grolsch, Gulpener Bierbrouwerij, Heineken Nederland en Lindeboom Bierbrouwerij. Maar in 2015 heeft de vereniging haar structuur aangepast, waardoor nieuwe brouwers zich eenvoudiger aan kunnen sluiten. Afgelopen juni was de Texelse Bierbrouwerij het eerste nieuwe lid bij Nederlandse Brouwers. Brouwerij de Leckere is de tweede brouwer en zet het aantal leden nu op tien.