Sligro neemt De Kweker Purmerend en Texel over

Sligro neemt De Kweker Purmerend en Texel over

Sligro neemt De Kweker Purmerend en Texel over van Vroegop Ruhe & Co. De Kweker Amsterdam en Hoorn blijven zelfstandig.

In Purmerend betreft dit de zelfbedieningsgroothandel en op Texel een bezorggroothandel. De Kweker realiseerde in 2015 met deze activiteiten in totaal een omzet van € 17 miljoen. Er zijn op fulltime basis circa 35 medewerkers werkzaam, die bij de Sligro Food Group in dienst zullen treden.

De Kweker richt zich hier vooral op restaurants, cafés, en kleinschalige catering en dat sluit aan bij de foodservice-activiteiten van Sligro. Het marktaandeel van Sligro Food Group in de foodservicemarkt zal hiermee naar verwachting op jaarbasis met 0,2% toenemen.

De activiteiten op Texel zullen in 2016 worden geïntegreerd in de Sligro-vestiging op het eiland. In Purmerend zal de zelfbedieningsvestiging nog enige tijd in de huidige vorm en onder de naam De Kweker blijven bestaan. In 2017 zal deze vestiging worden verplaatst naar een nieuwe locatie binnen Purmerend.

Overnameprijs

Sligro en De Kweker doen geen mededelingen doen over de overnameprijs. De directie verwacht de overname eind februari af te ronden.

Pieter Vroegop: ‘Meerdere partijen waren geïnteresseerd in de vestigingen in Purmerend en op Texel maar uiteindelijk heeft de directie gekozen voor de Sligro. Wij kiezen voor Sligro gezien hun wens om in Purmerend de klaarliggende plannen voor verhuizing tot uitvoering te brengen en daarmee de banen te behouden. Op Texel is Sligro eveneens in staat tot behoud van arbeidsplaatsen.’

De Kweker Amsterdam en Hoorn

Vroegop vervolgt: ‘De vestiging van ZB De Kweker in Amsterdam zal aankomende jaren worden vernieuwd. Het ligt in de bedoeling om de verschillende Amsterdamse vestigingen op deze plek bij elkaar te brengen.’ De Kweker Amsterdam gaat niet naar Sligro. Dat geldt ook voor de locatie in Hoorn.