Jord Althuizen en Niven Kunz op eerste burger battle

Jord Althuizen en Niven Kunz op eerste burger battle

Na edities in België vond woensdag de eerste Nederlandse 'burger guerilla' van Ellis Gourmet Burger plaats. Niven Kunz en Jord Althuizen trokken hiervoor alles uit de kast om de ultieme burger te maken.

Bij Ellis Gourmet Burger Amsterdam aan de Prinsengracht serveerden de chefs meerdere burgers.De topchefs serveerden ieder een burger die tot stand kwam vanuit hun eigen filosofie. De burger van groenteliefhebber Niven Kunz bestond onder meer uit een Hollands leghaantje, krokant broodje, sla,  komkommer, tomaat en radijs. Die werd afgemaakt met zijn eigen ketchup, piccalilly, uienchutney en truffelmayonaise. 'Het haantje is een knipoog naar Jord, die soms wel eens haantjesgedrag vertoont', legde een lachende Niven uit.

Starfucker

Vleesliefhebber Jord Althuizen ging de uitdaging aan met een Aberdeen Angus mergburger waar IJslands zeezout in verwerkt was, op een Smokey Goodness signature brioche broodje. Bovenop de burger serveerde hij pulled 14-uur traag gegaarde rundernek, provolone kaas, koolsalade, augurk en bold & beefy saus. 'De naam starfucker is natuurlijk ook een  verwijzing naar Niven, hoewel ik zeker respect heb voor zijn filosofie. Ik doe het alleen precies andersom, 20-80', vertelde Althuizen met een knipoog.

Onder toeziend oog van de aanwezigen, waaronder sterrenchef Paul Fagel, besloot Alexander Wijsenbeek, mede-eigenaar van Ellis Gourmet Burger dat beide heren de ultieme burger hadden geserveerd. 'Niven's burger was zeker sterrenchef waardig en verantwoord, en de burger van Jord was misschien wel de burger der burgers vanwege de eetervaring en het bijpassende Tank 7 biertje dat er bij geserveerd werd. Verrassende combinaties die we met heel veel plezier hebben geproefd', aldus Wijsenbeek.

Ellis Gourmet Burger
Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen: betere burgers serveren. De burgerzaak heeft in België maar liefst tien locaties. Het was de eerste keer dat de burger battle werd georganiseerd in Nederland.