Tjitze van der Dam annuleert deal Dance4Life met Groupon

Tjitze van der Dam annuleert deal Dance4Life met Groupon

Tjitze van der Dam, de initiatiefnemer van het marathondiner met 24 sterrenchefs voor het goede doel Dance4Life, heeft de samenwerking met Groupon om de laatste nachtelijke kaarten voor de helft van het geld te verkopen, afgeblazen. Donderdag 10 maart ging de deal online: in plaats van 250 euro kosten de laatste kaarten nu 125 euro voor het all-in diner. Diezelfde avond besloot de organisatie de deal weer te schrappen.

'Ik ben de deal met de beste bedoeling aangegaan, om ook die laatste kaarten - met name in de nacht - te verkopen zodat de chefs voor een volle zaal zouden koken en we zo veel mogelijk geld voor het goede doel zouden ophalen.' Het gastro-marathon diner start zondag 13 maart om 12 uur en duurt tot maandag 14 maart. Het laatste diner start maandagochtend om 9 uur en duurt tot 12 uur.

Nadat de deal online ging op de site van Groupon en Misset Horeca er ook over publiceerde, kreeg Van der Dam diverse telefoontjes van chefs en gasten die al een stoel hadden gekocht. 'Veel chefs wilden hun naam niet verbonden zien met Groupon. Daar hebben we over nagedacht en we hebben de actie met Groupon stopgezet.'

Aan het diner werken chefs mee als Michel van der Kroft**, Bobby Rust*, Menno Post**, Jan Sobecki**, Soenil Bahadoer**, Sidney Schutte**, Dennis Kuipers*, Maik Kuijpers van De Librije***, André Gerrits*, Dennis Middeldorp*, Mark Gratama, Fred Mustert**, Huub van der Velden*, Roger Rassin*, Jef Schuur*, Stefan van Sprang**, Bas van Kranen*, Rik Jansma*, Marcel van Lier*, Roland Veldhuijzen*, Bart de Pooter*, Alain Alders*, Syrco Bakker* en Lucas Rive*.

De chefs koken 24 uur lang in shifts van drie uur in restaurant Pressroom van het Ink hotel in Amsterdam. Tjitze van der Dam is hier de vaste chef. In een shift van drie uur serveren telkens drie topchefs een diner van negen gangen.  Er zijn acht sessies met 40 couverts.

Mensen die nog aanwezig willen zijn bij het diner kunnen nog reserveren.