Eerste horecaconcepten openen half mei in A'DAM Toren

Eerste horecaconcepten openen half mei in A'DAM Toren

De eerste horecaconcepten openen half mei in A'DAM Toren, membersclub A'DAM&Co, restaurant Moon, restaurant en bar Madam en The Loft openen dan de deuren in de voormalige Shelltoren in Amsterdam. De club Shelter zal medio september opengaan. Het voormalige hoofdkantoor van Shell met 22 verdiepingen moet een enorme publiekstrekker gaan worden.

Binnenkort wordt bekend gemaakt wie de chefs worden van Moon, het ronddraaiend restaurant op de 19e verdieping. De achttiende verdieping wordt de thuisbasis voor A'DAM&Co, 'an inclusive members club' met 'spectaculair dakterras in luxe omgeving'. Op de twee verdiepingen daaronder komt The Loft, een evenementenverdieping, compleet met open keuken en twee luxe slaapkamers. Madam, gevestigd op de twintigste verdieping, wordt omschreven als een bar en restaurant die na zonsondergang transformeert in 'Amsterdams hoogste nachtclub'.

Verder komt in de toren op de eerste acht verdiepingen Hotel Sir Adam met een interieur dat is ontworpen door de New Yorkse studio Icrave. Muziek en kunst vormen daarbij de inspiratie. Daarbij horen The Butcher Social Club, een ‘speelplaats voor volwassenen’ met diverse loungeplekken, gametafels, schommelstoelen, kunstwerken en als eye catcher een levende groene muur van  twee verdiepingen hoog. Een wenteltrap verbindt de mezzanine met het dakterras, waar The BeerGarden zich bevindt. Op The Deck bevinden zich ook Sir Adam’s creative spaces. Deze flexibele studios zijn ruimtes voor kleine bijeenkomsten. De studio's kunnen met The BeerGarden worden samengevoegd tot één grote ‘party place’ die geschikt is voor meer dan 200 gasten.

Ook huisvest de toren straks A'DAM Music School en Shelter, een ondergrondse nachtclub. De naam A’DAM is behalve een verwijzing naar de stad ook een acroniem voor Amsterdam Dance and Music. Het gebouw moet zo'n 2500 gebruikers per dag verwerken. Projectontwikkelaar is Lingotto. De mensen achter A'DAM Toren zijn Sander Groet, Duncan Stutterheim en Hans Brouwer.