Koppert Cress wil ‘meest gezonde bedrijfsrestaurant’ hebben

Rob Baan, eigenaar van Koppert Cress, wil op 1 juni het ‘meest gezonde bedrijfsrestaurant hebben’. De tuinder heeft 200 medewerkers. 'We gaan met z'n allen 500 kilo afvallen', vertelt hij met een glimlach.
Roel Dijkstra Fotografie

Een geavanceerde weegschaal in het bedrijfsrestaurant waar je op blote voeten op moet gaan staan, levert een gedetailleerd evaluatieverslag waar een diëtist mee aan de slag gaat.

De tuinder meent dat de impact van gezond eten vaak vergeten wordt. Hij hoopt zijn medewerkers en mensen die te gast zijn in zijn bedrijf, hier zo bewust van te maken. Medewerkers die mee willen doen met het programma, kunnen zich regelmatig laten wegen. ‘Als je jezelf vaak weegt, weet je precies hoe je lichaam reageert. Als je een kop soep neemt met veel zout, dat meet dit apparaat dat direct’, zegt de eigenaar van het bedrijf met microgroenten.

‘We monitoren en helpen met gezonde voeding, zodat het lichaam kan herstellen’, vertelt de eigenaar van Koppert Cress. Dit gebeurt in samenwerking met cateraar Hutten. Vanwege Baans voornaam en die van de directeur van Hutten, krijgt het bedrijfsrestaurant de werktitel Rob&Bob.

Koppert Cress ondersteunt Dutch Cuisine, een beweging die onder meer streeft naar 80 procent groente en 20 procent vlees of vis.