Van der Valk Hotel Hoogkerk-Groningen begin 2017 open

Van der Valk Hotel Hoogkerk-Groningen begin 2017 open

Het nieuwe Van der Valk hotel Hoogkerk-Groningen gaat begin 2017 open. Het hotel heeft 125 kamers en een restaurant. De eerste gasten slapen er in januari.

Stijn Langebeek wordt de nieuwe manager van het hotel. Langebeek is zelf telg van de Van der Valk-familie. Het is zijn eigen eerste hotel. 'Maar het blijft een familiebedrijf, dus mijn ouders zullen er ook nauw bij betrokken zijn. Als er dingen zijn, kan ik bij ze terecht.'

Het hotel komt vlak aan de A7 bij P&R Hoogkerk.

Het hotel heeft zich bij de aankoop van de grond verplicht ook mensen aan te nemen via social return; dat zijn mensen die moeilijk aan een baan komen. De afspraak met de gemeente Groningen is dat Van der Valk daar de komende vijf jaar 200.000 euro aan uitgeeft.

'Een deel nemen we in dienst, een deel zal met leerlingen ingevuld worden. Het zullen vooral uitvoerende taken zijn. Het kan zijn dat ze in de bediening lopen of in de keuken werken.'

Volgens RTV Noord zijn de eerste vacatures uitgezet. Nieuwe managers kunnen zo eerst ervaring opdoen bij andere hotels van het familiebedrijf, bijvoorbeeld in Drachten.

Het nieuwe hotel langs de A7 heeft zestig fulltime arbeidsplaatsen. In totaal zoeken ze bij Van der Valk zo’n 120 werknemers voor de nieuwe vestiging.