Sterchef Oliver Röder geeft demonstratie op Folie Culinaire

Sterchef Oliver Röder geeft demonstratie op Folie Culinaire
Oliver Roder

De Duitse sterchef Oliver Röder verzorgt tijdens Folie Culinaire, het gastronomische vakevent, enkele inspirerende kookdemonstraties.

De chef van Landlust Burg Flamersheim (Bembergs Haüsschen) heeft met zijn 32 jaar zijn sporen al ruimschoots verdiend. Sinds 2012 is hij in het bezit van een Michelinster, heeft hij 16/20 punten van Gault Millau en 3 van de 5 F's in de Duitse Feinschmeckker gids.

Sterrestaurant, hotel en een foodtruck

Röder is gevormd door enkele vermaarde chefs, waaronder de huidige driesterrenchef Christian Jürgens van Restaurant Überfahrt. Hij heeft een duidelijke filosofie over de ontwikkeling van zijn bedrijf, begon klein met acht werknemers en momenteel zijn het er al 25. Hij heeft een sterrestaurant (Bembergs Hausschen), een Duits Gasthaus (Eifflers Zeiten), een hotel met vijf luxe kamers, een kookschool en een Foodtruck. En er staan nog meer ontwikkelingen gepland voor de komende jaren.

Duitse tradities

De Duitse tradities en de regionale producten spelen een belangrijke rol in zijn keuken. In Bembergs Haüsschen ontwikkelen ze een filosofie die Casual Fine Dining is gedoopt: een omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen, plek is voor humor en plezier en waar hij door middel van zijn gerechten met zijn gasten in gesprek raakt.