Kok en eigenaar van Proeflokaal Hengelo dé Grillmasters van 2016

Kok en eigenaar van Proeflokaal Hengelo dé Grillmasters van 2016

Frank Hendriks, eigenaar van de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal en Erik Petersen, kok van het Proeflokaal uit Hengelo mogen zich een jaar lang de beste barbecueërs van Nederland noemen. Ze zijn de winnaars van het tv-programma Grillmasters 2016 op RTL 4.

Tijdens de opnames haalden de Hengeloërs alles uit de kast om de beste barbecueërs van het land te worden. En met succes. De juryleden Jord Althuizen en Herman den Blijker waren lovend over de grillkwaliteiten van het duo. De hoofdprijs: een gouden vleestang. 'Die krijgt een mooie plek in het restaurant', zegt Hendriks, eigenaar van de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo.

Fanatiek

Hoewel het duo zich zonder titelaspiraties inschreef voor het programma werden ze tijdens de opnames steeds fanatieker. 'Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest als tijdens de finale. Maar dat we gewonnen hebben is gewoon heel erg gaaf.' Zijn collega Erik Petersen, kok in het restaurant van de brouwerij, lacht. 'We waren best verbaasd dat we wonnen.'

Gas voor pussies

De ‘grillmasters’ houden naar eigen zeggen van het echte barbecueën. Dat hoort op kolen of op hout, zo is de boodschap. 'Want grillen op gas of elektrisch, dat is echt voor pussies.'

Schermen

Om de overwinning te vieren nodigden de Hengeloërs dinsdagavond 120 vrienden, familieleden en vaste gasten uit. In het Proeflokaal van de Twentse Bierbrouwerij keken ze samen op grote schermen naar de finaleuitzending van Grillmasters. En natuurlijk ging de barbecue aan.