Doppio Amsterdam VU pakt derde keer op rij Publieksprijs in Koffie Top 100 2016

Doppio Amsterdam VU pakt derde keer op rij Publieksprijs in Koffie Top 100 2016

Een zuivere hattrick voor Doppio Espresso Amsterdam VU: voor het derde jaar op rij pakt ondernemer Jesper van Stek met zijn campus-koffiebar de Publieksprijs in de Koffie Top 100. Maar het was spannend tot het laatst.

De Utrechtse koffiebar 30ml zat Doppio Amsterdam VU op de hielen, maar kon ondanks een fikse eindsprint het enorme stemmenaantal van Doppio VU nét niet inhalen. De Amsterdamse zaak wint met 3409 van de in totaal 12.522 uitgebrachte stemmen voor het derde jaar op rij de Publieksprijs van de Misset Horeca Koffie Top 100.

In de eerste tussenstand van de Publieksprijs die Misset Horeca publiceerde, stond Doppio Espresso VU Amsterdam op de 18e plaats met 43 stemmen. Nadat op de Vrije Universiteit de zomerschool startte, klom niet alleen het aantal gasten weer gestaag, maar ook het aantal stemmen.

Hulp van collega's

Niels van Stek gaf dit jaar geen korting aan de stemmers - vorig jaar kregen zij 50 procent reductie op het tweede kopje - wel schonk hij veel aandacht aan de prijs. Niet alleen op de schermen in zijn zaak, maar ook bij een pop-up-koffiebar elders op het terrein van de VU. Daarnaast kreeg hij de hulp van Doppio-collega’s in het land, die ook massaal opriepen een stem uit te brengen op de zaak in Amsterdam. Zelfs met bestellingen uit de Doppio-webshop werd een kaartje meegestuurd dat opriep te stemmen.

Het is een roerig jaar voor Doppio Amsterdam VU. Aan de ene kant verkocht Niels van Stek zijn zaak in Hoofddorp. Hij zag een nieuwe locatie afketsen, maar is intussen ook al weer bezig met het opstarten van een tweede zaak.

Aan de andere kant werd broer Jesper dit jaar vijfde van Nederland tijdens de Dutch Barista Championship, collega Florian Admiraal werd eerder al kampioen latte art. En nu wéér de Publieksprijs in de Koffie Top 100 en ook nog eens een vijfde plek in de Top 100 zelf.

Eindstand Publieksprijs:

PositieBedrijfPlaats
1Doppio Espresso  VUAmsterdam
230mlUtrecht
3NielzAlmelo
4ZuiverUtrecht
5De Drie GraefjesAmsterdam
6Lunchroom HopMonster
7Coffee CentralLeeuwarden
8The KitchenHoogeveen
9PregoBavel
10Royaal BelegdSneek
11SonnevanckWijk aan Zee
12CoffeeliciousRotterdam
13SkyloungeAmsterdam
14ProefizAssen
15ViciniArnhem
16DekoffiebarRotterdam
17TerlagoHorst
18Chocolate Company CaféBreda
19Bistro MichelZwijndrecht
20OtelliDelft

koffietop100
Bekijk hier de complete ranglijst van de Koffie Top 100 2016...