Facelift voor Lakes Bar & Kitchen

Facelift voor Lakes Bar & Kitchen
Gérant-sommelier Majid Fitouri en Chef-kok Erik-Jan Schotsman van Lakes Bar & Kitchen.

Restaurant Lakes in Hilversum heeft een facelift gekregen. Na een verbouwing is het monumentale Dudok-pand van binnen en van buiten helemaal opgefrist.

De veranderingen zijn terug te vinden in het restaurant, op het terras én op de kaart. De vaste waarden van Lakes, kwaliteit, ambiance en gastvrijheid zijn gebleven, maar er is gewerkt aan het verfijnen van de culinaire formule. Modern, met de kwaliteit waar Lakes al 10 jaar om bekend staat. Het bar/lounge-gedeelte is aangepast en geschikt voor een gezellige borrel met luxe bar-bite. Op het bar-menu staan ook de smakelijke en verrassende cocktails.

Ontspannen chique sfeer gecreëerd

Het interieur van het restaurant is eveneens vernieuwd, waardoor er een ontspannen chique sfeer is gecreëerd. De Chef's Table naast de open keuken is geschikt voor groepen tot 12 personen. Vooraf nog een aperitief met hapje nuttigen? Dat kan tevens in de prachtige wine cellar. Het terras aan het water is opnieuw ingericht en is dé plek voor een relaxte lunch of diner, of om te genieten van een mooi glas wijn. De openingstijden zijn verruimd, Lakes is geopend van dinsdag tot en met zondag. De zondagmiddagen krijgen een speciale touch, bijvoorbeeld door ontspannen loungemuziek.

Keuken biedt unieke culinaire ervaring

Chef-Kok Erik-Jan Schotsman leidt de witte brigade. Met zijn ruime kennis en nieuwsgierige kijk op het culinaire vakgebied weet hij smaken verrassend te combineren. Daarbij stelt hij hoge eisen aan de kwaliteit en aan de presentatie op het bord, met natuurlijk een rijk palet aan smaken. Erik-Jan en zijn team trakteren de gasten op een unieke culinaire ervaring. Voordat hij in 2013 toetrad tot het team van Lakes, deed Erik-Jan ervaring op in sterrenrestaurants als Tante Koosje in Loenen aan de Vecht en De Nederlanden in Vreeland. 'Mijn basis ligt bij de Franse keuken, maar wat eten betreft houd ik van alles. Ik proef veel en probeer mooie combinaties te maken. Bijvoorbeeld met invloeden uit de Aziatische keuken.'

Fitouri zorgt voor onvergetelijke avond

Lakes Bar & Kitchen heeft een gloednieuwe wijnkaart met wijnen vanaf €26. Samen met leverancier Marga van den Heuvel van La Maison Blanche is er een uitgebalanceerde selectie van 150 wijnen (ook verkrijgbaar in de wijnwinkel) met de nadruk op de Europese, klassieke, wijnwereld. Sommelier en gastheer Majid Fitouri is een telg uit een culinaire familie. Zijn vader leerde hem van jongs af aan de kneepjes van het vak. Hij bracht hem ook de liefde voor wijn bij. Vertrouwend op die jarenlange ervaring, onder andere bij Fitou in Loosdrecht, Tante Koosje in Loenen aan de Vecht en Bij Mette in Linschoten, adviseert Majid met passie over de wijn. 'Ik wil graag het hele pakket brengen zoals ik zelf het liefste uit eten ga. Natuurlijk met prachtige wijnen. Ik besteed als gastheer ook aandacht aan de sfeer met bijvoorbeeld de juiste muziek. Ik wil dat onze gasten een onvergetelijke avond beleven. Met aan het slot mooie momenten aan de bar.'

Het gebouw is een ontwerp van Dudok

De beroemde Hilversumse architect Willem Marinus Dudok ontwierp het pand in 1936. Twee jaar later was de bouw voltooid. Het is een Rijksmonument en staat model voor de architectonische visie waar Dudok beroemd om is geworden. Niet alleen in Hilversum, waar hij tientallen gebouwen ontwierp, maar ook in de VS en Japan.