Arjan Kuipers wint Het Glazen Kalf op Folie Culinaire

Arjan Kuipers wint Het Glazen Kalf op Folie Culinaire

Het Glazen Kalf is woensdag 12 oktober gewonnen door Arjan Kuipers, chef van De Ertepeller in Papendrecht. Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur vier hoofdgerechten te maken.

De wedstrijd, die jaarlijks door VanDrie Group wordt georganiseerd, vond plaats tijdens het vakevenement voor de gastronomie Folie Culinaire in MECC Maastricht.

Mystery box

Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur vier hoofdgerechten te maken. In de mystery box zaten kalfsvetnieren en kalfslonghaas. Daarnaast konden ze kiezen uit verschillende ingrediënten voor de garnituur.

Arjan Kuipers

Arjan Kuipers werd door de vijfkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar.  Arjan wist de jury te overtuigen door de presentatie, de mooie cuisson en smaakcombinatie van kalfsnieren en kalfslonghaas.

Tweede plek

Op een gedeelde tweede plek eindigden Kelvin Rogers, chef bij Restaurant la Rive in Amsterdam, Jesper van der Velde, chef bij restaurant Katseveer in Wilhelminadorp en Rick Kleijwegt, chef bij Smaak & Meer in Maassluis. Zij ontvingen het boek Kalf.

Jury

De jury bestond uit voorzitter Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, Norbert Koreman van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders van Chateau Neercanne, Juan Manuelle Barrientos van El Cielo uit Colombia en Huub Oudshoorn, chefkok namens VanDrie Group.

Folie Culinaire

De 4e editie van Folie Culinaire en de 62e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB vonden tegelijkertijd plaats van 10 tot en met 12 oktober 2016 in MECC Maastricht