Takeaway: 21 miljoen bestellingen in Nederland

Takeaway: 21 miljoen bestellingen in Nederland

Takeaway.com - moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl - heeft in 2016 meer dan 21 miljoen bestellingen aan huis afgeleverd in Nederland. Daarmee groeide het aantal bestellingen in vergelijking met 2015 met 32 procent. Dat blijkt uit cijfers van het beursgenoteerde bedrijf.

In het vierde kwartaal gingen er bijna 6 miljoen de deur uit, een groei van 38 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2015.

In heel Europa stroomden in 2016 49,3 miljoen orders binnen op de platforms van Takeaway. Dat betekende een stijging van 46 procent. In Duitsland groeide het aantal met 48 procent naar 17,3 miljoen bestellingen. Het bedrijf is verder onder meer actief in België, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Polen en Zwitserland en bezorgde ook in die landen veel meer maaltijden dan een jaar eerder.

Takeaway zag de groei in de laatste drie maanden van 2016 verder aantrekken. In het vierde kwartaal werden bijna 15 miljoen bestellingen ontvangen, 54 procent meer dan een jaar eerder. Topman Jitse Groen schreef de vooruitgang toe aan de beursgang van vorig jaar, die het bedrijf meer financiële armslag heeft gegeven, en de afnemende concurrentie in de markt. Takeaway is in Duitsland nu groter dan de nummers 2 en 3 samen, terwijl het bedrijf in landen als Polen en Oostenrijk veel meer orders ontvangt dan alle andere aanbieders bij elkaar. Groen rekent erop dat Takeaway zijn leidende positie dit jaar verder kan uitbouwen.

TakeAway bestaat naast Thuisbezorgd.nl ook uit: