Sterrestaurant Spetters heropent na restyling

Sterrestaurant Spetters heropent na restyling

Ruimtelijk, licht en hoofdzakelijk ronde tafels. Dat zijn de voornaamste resultaten van een verbouwing van ruim een maand bij Spetters in Breskens. Het restaurant van sterchef Laurent Smallegange heropent vrijdag 10 februari. 'De uitstraling is fris en de zaak heeft meer comfort gekregen en is eigentijdser.'

Zeven weken trok Laurent Smallegange uit voor de verbouwing van Spetters, het restaurant in de jachthaven van Breskens waarvan hij sinds 2011 eigenaar is. Met als resultaat een meer eigentijdse zaak met een frisse uitstraling die 50 zitplaatsen telt. Smallegange over de veranderingen: ‘Het donkere interieur is vervangen door lichte kleuren en de indeling is ruimtelijk. Door het gebruik van hoofdzakelijk ronde tafels neemt het comfort voor de gast toe.’

lees ook: Restyling en popup voor sterrestaurant Spetters

Eigentijdser

De plafonds en het meubilair zijn vernieuwd, de vloerbedekking is vervangen door parket en er is andere (led)verlichting. ‘Na zes jaar als eigenaar vond ik deze verbouwing nodig’, aldus de met één Michelinster bekroonde chef. ‘Restaurant Spetters is nu eigentijdser en voldoet beter aan de wensen van deze tijd.’

Pop-up bistro

De heropening betekent het einde van Chez Laurent. Deze Franse pop-up bistro exploiteerde de chef-kok op de begane grond van het pand tijdens de periode van de verbouwing. ‘Chez Laurent heeft een mooi bestaan gehad en is zeker voor herhaling vatbaar. Wie weet volgend jaar.’

Culinaire gidsen

Laurent Smallegange is sinds 2014 in het bezit van een Michelinster en door Gault&Millau is hij uitgeroepen tot Belofte van het Jaar 2015. Zijn collega’s van restaurantvereniging JRE Nederland kozen hem in 2016 tot Chef van het Jaar.De jonge ondernemer volgde zijn opleiding op Ter Groene Poorte in Brugge, waar hij de klassieke basis leerde. Hij ontwikkelde zich in de praktijk bij enkele gerenommeerde restaurants.

Kijk hier voor het 'Historisch overzicht Michelinsterren 2016'