Izakaya naar Ibiza en Hamburg

Izakaya naar Ibiza en Hamburg
Izakaya Hamburg

Izakaya Asian Kitchen & Bar gaat naar het buitenland. Op Ibiza en in Hamburg openen nog dit voorjaar nieuwe locaties van eigenaren Yossi Eliyahoo en Liran Wizman van The Entourage Group. Tot deze groep behoren ook Momo, Mr Porter, The Duchess en The Butcher. Er zijn meer uitbreidingsplannen.

Bij de groep hoort ook The Butcher on Wheels, Shirkhan en Mad Fox club in Amsterdam. Daarnaast staan openingen gepland voor The Butcher Ibiza, Restaurant Izakaya in München en Milaan. In deze laatste stad komt ook een The Duchess.

Twee nieuwe Izakaya locaties

In Hamburg komt de nieuwe Izakaya zaak aan het Nikolaifleetkanaal in boetiek hotel Sir Nikolai aan Katharinenstrasse 29. The Butcher is recent ook over de Duitse grens gegaan; naar Berlijn.De nieuwe Izakaya op Ibiza ontvangt in juni de eerste gasten. Het horecabedrijf zit in het centrum van Ibiza in het Sir Joan Hotel met uitzicht op de oude stad en Ibiza Marina.

De creatieve breinen achter Izakaya zijn internationaal entrepreneur Yossi Eliyahoo en Liran Wizman, oprichters en eigenaren van het Amsterdamse The Entourage Group en managing director, Stephanie Pearson.

Izakaya Ibiza
Izakaya Ibiza

The Entourage Group kende verschillende successen met Amsterdamse restaurants als Momo, Mr Porter en The Duchess, en internationale merken als The Butcher, die op vijf locaties in Amsterdam te vinden is en recent opende aan de Kantstrasse in Berlijn. Izakaya Amsterdam is opgericht in 2012.

Yossi Eliyahoo: ‘In Izakaya’s extravagante en tijdloze cuisine komt de ware Japanse keuken samen met Peruviaanse smaken. Authentieke elementen worden met creatieve technieken naar moderne tijden gebracht. Niet alleen op het menu, maar door het hele concept. Het is de essentie van Izakaya : authentiek, nooit traditioneel. We zijn trots om dit concept nu ook in Ibiza en Hamburg te introduceren.’

Interieur Restaurant Izakaya Hamburg

Bij binnenkomst van het hotel in Hamburg vangt het restaurant met een design door designstudio FG Stijl op natuurlijke wijze direct ieders blik. Het plafond van geborsteld staal met vloeiende, waterachtige vormen geeft gasten het gevoel dat ze gewichtsloos dobberen. In lijn met het open karakter van het hotel lijkt het restaurant met alle andere ruimtes op de begane grond te versmelten.

Een open keuken is het podium waar chef-koks gerechten voorbereiden, zitjes aan de bar zetten gasten in het oog van een perfect gestroomlijnde gastronomische tyfoon. In de voormalige binnentuin, The Patio, dineren gasten door het glazen dak - dat ook geopend kan worden - onder de open (sterren)hemel. De twee terrassen van Izakaya Hamburg kijken uit over het Nikolaifleet kanaal.

Interieur Restaurant Izakaya Ibiza

Restaurant Izakaya in Ibiza komt in het Sir Joan Hotel en verplaatst zich van binnen naar buiten; Sir Joan’s tuinen en zwembad zijn deel van de beleving. Ligstoelen aan het water veranderen als de avond valt in knusse plekken om te dineren, terwijl Dj’s met hun beats de energie elke avond doortrekken richting de nacht. Geïnspireerd door het maritieme leven van de Balearen mengt Izakaya walnoothouten planken en roestvrijstalen details in haar design.

Izakaya Ibiza
Izakaya Ibiza

De open showkeuken in het design van Baranowitz + Kronenberg laat 15 gasten socializen terwijl ze toeschouwer zijn van een culinair spektakel. Een gigantische wijnbibliotheek vol internationale wijnen is het hart van de zwart stalen 360-graden bar. Izakay vult hem verder aan met Japanse sake, Shōchū en whisky’s. Izakaya Supreme Sunday Brunch – beroemd en berucht in Amsterdam – transformeert voor de modieuze menigte van Ibiza tot een dag vullend evenement dat het eilandleven viert met muziek, exclusieve champagnes, bottle service, cocktails onder cabanas, extravagant entertainment, Dj’s en Japanse gastronomie.

De hotels waarin de nieuwe foodconcepten openen zijn allen van EHPC, deze groep werkt altijd samen met The Entouragre Group van Yossi Eliyahoo.