Sligro-De Kweker in Purmerend geopend

De nieuwbouw van de Sligro-De Kweker zelfbedieningsgroothandel in Purmerend is geopend. Sandra Ysbrandy (Tijd voor Max), Ron Blaauw (Ron Gastrobar), Alain Alders (Landgoed Duin & Kruidberg), Harry Rotgans (Gemeente Purmerend) en Nico Molenaar (Sligro) verrichtten de openingshandeling.
Nico Molenaar, Harry Rotgans, Alian Alders, Sandra Ysbrandy, Henk Schipper en Ron Blaauw.

Op 24 oktober 2016 werd de eerste paal geslagen op bedrijventerrein Baanstee-Noord voor de 50e Sligro zelfbedieningsgroothandel. Amper zeven maanden later is er een nieuw pand verrezen van ruim 9.000 m2,  3.000 m2 gróter dan de huidige Sligro-De Kweker groothandel in Purmerend. Willem-Jan Strijbosch, directeur Foodservice van Sligro Food Group: ‘Purmerend stond al langer op ons lijstje. De horeca en het bedrijfsleven in Purmerend zijn van zo’n omvang en schaalgrootte dat een eigen Sligro-vestiging in de stad zinvol is. De eerste stap daarvoor hebben wij in januari 2016 gezet met de overname van De Kweker aan de Wagenweg. Nu, iets meer dan een jaar later, verhuizen wij naar nieuwbouw op Baanstee-Noord.’ De nieuwe Sligro-De Kweker vestiging heeft 6.500 m2 vloeroppervlak op de begane grond en 3.200 m2 op de eerste verdieping, met een volledig assortiment van zo’n 45.000 artikelen.

Openingsactiviteiten met topchefs

De nieuwe groothandel staat 29 en 30 mei twee dagen geheel in het teken van openingsactiviteiten en kennismaking van klanten met de nieuwe locatie. Een groot aantal Nederlandse Michelinsterrenkoks en topchefs uit de regio verzorgen demonstraties, zoals Ron Blaauw (Patron-Cuisinier van Ron Gastrobar, Amsterdam), Lucas Rive (Lucas Rive, Hoorn), Alain Alders (Landgoed Duin & Kruidberg, Santpoort), Jeroen Bavelaar (Posthoorn, Monnickendam), Angélique Schmeinck, SVH Meesterkok  (24Kitchen), Ab Hannema (De Hoornse Kogge, Hoorn), Alessandro Uva (Mario, Neck), Michel Boon & Sylvester van Westrop (De Fortuna, Edam), Paul Zwart (De Smaeckkamer, Beverwijk), Michel Meijer (Meijer’s 2.0, Medemblik), Toon Sijtsema (La Mère Anne, Oudendijk), Raymond van Veen (Beatrix Hotel, Huisduinen), Alex Vonhof (Jo & Co, Purmerend) en Mark de Korte (Marque Restaurant, Hoorn).