Inschrijving Prix Taittinger geopend

Inschrijving Prix Taittinger geopend

Op maandag 9 oktober wordt voor de 51e keer de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux georganiseerd in Almelo. De wedstrijd is één van de meest uitdagende, onafhankelijke competities die er georganiseerd wordt voor professionele chefs.

De wedstrijd staat onder leiding van de Nederlandse juryvoorzitter Lars van Galen, SVH Meesterkok en chef bij het met een Michelinster bekroonde Tuindorphotel ’t Lansink*. Van Galen won de Prix Taittinger International in 2011 en bepaalt samen met de 10-koppige jury, bestaande uit topchefs uit België en Nederland, welke koks dit jaar de Benelux zullen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs. Koks kunnen zich vanaf vandaag inschrijven om kans te maken op de prestigieuze titel.

Winnaars gaan naar internationale finale

Drie Nederlandse en drie Belgische chef-koks mogen uiteindelijk meedoen aan de lokale voorrondes van deze culinaire wedstrijd. Uit ieder land wordt een winnaar gekozen, aan de hand van de beoordeling van de jury. Juryvoorzitter Lars van Galen (NL) zal samen met vijf Nederlandse en vijf Belgische chefs alle gerechten proeven en beoordelen. De Nederlandse en Belgische winnaars verdedigen hun landen tijdens de internationale finale op 20 november in Parijs.

Inschrijving

Koks die deel willen nemen aan de Prix Taittinger kunnen hier meer informatie vinden over deelname en inschrijving. Inschrijving sluit 19 augustus. Om deel te kunnen nemen moeten de chefs aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 5 jaar ervaring als kok
  • Tussen de 24 en 39 jaar oud
  • Momenteel werkzaam als kok in een restaurant.

De Prix Culinaire Le Taittinger werd in 1967 voor het eerst georganiseerd. In de afgelopen 50 edities won vier keer een Nederlander de internationale finale in Parijs:

1986 – Surjahadi Djajapermana, Hilton de Schiphol
2006Charly de Wijs, De Kastanjehof in Lage Vuursche
2011Lars Van Galen, (toen nog) De Bloemenbeek in De Lutte
2014Jonathan Zandbergen, Het Veerhuys in Almere