Koninklijke onderscheiding voor secretaris Gastronomisch Gilde

Koninklijke onderscheiding voor secretaris Gastronomisch Gilde

Op de Algemene Ledenvergadering van het Gastronomisch Gilde trad gisteravond secretaris Hans Kerssemakers af. Bij zijn aftreden kreeg hij niet alleen de nodige bedankjes en lovende woorden, maar werd hij ook verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Hans Kerssemakers werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor onder andere het Gastronomisch Gilde, de Vrienden van Berkenstaete en de stichting Mensen voor Mensen uit Son en Breugel.  Kerssemakers kreeg de onderscheiding opgespeld door Hans Gaillard, de burgemeester van Son en Breugel. Zowel het Gastronomisch Gilde als de Stichting Vrienden van Berkenstaete schreef een brief van aanbeveling voor deze Koninklijke Onderscheiding. Naast de organisatie van en deelname aan evenementen was met name zijn grote betrokkenheid een belangrijk punt in de aanbeveling.

Groot hart voor het koksvak

Hans Kerssemakers is sinds 1991 lid van de NCCK (Nederlandse Club van Chef Koks, na een fusie Koksgilde en sinds de fusie van 2016 Gastronomisch Gilde). Hans was bestuurslid van de regionale afdeling Brabant en later van het landelijk bestuur. Hij heeft zijn bestuurswerk altijd als vrijwilliger gedaan, omdat hij een groot hart heeft voor het koksvak. Hans heeft zich daarbij sterk ingezet voor het koksonderwijs, wat tot aan zijn aftreden nog één van zijn portefeuilles was. Hij was daarnaast betrokken bij de oprichting en had zitting in de stichtingsbesturen van de beroepsbevordelijke stichting Gilden Academie en de stichting Gildencollectief (een samenwerkingsverband van het Gastvrijheidsgilde, het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde).

Portefeuille onderwijs bij Gastronomisch Gilde

Sinds 2010 is Hans secretaris van het Koksgilde/Gastronomisch Gilde. In deze functie heeft hij zich, naast de portefeuille onderwijs, ingezet voor communicatie, het Koksgilde Gerechtenboek, de KoksKoerier en de promotie van het gilde.  Kerssemakers heeft zich laten zien als een zeer aimabel mens met een groot hart voor de club. Kritisch, maar zeker altijd met de bedoeling het beste voor de club en haar leden te willen realiseren. Het Gastronomisch Gilde feliciteert Hans Kerssemakers met zijn benoeming en bedankt hem voor zijn jarenlange inzet.