Promotie kraanwater in horeca met kraanwaterkaraffen estafette

Promotie kraanwater in horeca met kraanwaterkaraffen estafette

Op maandag 4 september vindt de lancering plaats van de Dunea 'Kraanwaterkaraffen Estafette'. Met deze estafette wil Dunea horecaondernemers in de regio stimuleren om ook kraanwater aan gasten te schenken. Daarvoor stelt het drinkwaterbedrijf gratis karaffen voor de horeca beschikbaar.

Op maandag 4 september overhandigt  burgemeester Pauline Krikke, de eerste twaalf gratis waterkaraffen aan Maarten Hinloopen in de Boterwaag op de Grote Markt in Den Haag. Op zijn beurt zal Maarten Hinloopen deze avond de tweede serie van 12 gratis karaffen aanbieden aan een collega-horecaondernemer. Woensdag 6 september geeft burgemeester Henri Lenferink twaalf waterkaraffen aan Leidse horecaondernemer Paul Keβler bij de Hortus in Leiden. Op zijn beurt zal Keβler na deze middag een serie van twaalf karaffen aanbieden aan een collega-horecaondernemer. Ook deze ondernemer zal weer een moment kiezen om het stokje door te geven aan de volgende collega. En zo is de Kraanwaterkaraffen Estafette een feit.

Goed en lekker drinkwater

kraanwaterDen Haag en Leiden zijn beiden gemeenten in het leveringsgebied van Dunea. Het drinkwaterbedrijf levert elke dag goed en lekker drinkwater dat wordt gezuiverd in Nationaal Park Hollandse Duinen aan 1,3 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland. Dunea is trots op het water dat uit de kraan stroomt. 'We winnen en zuiveren het met veel passie in Nationaal Park Hollandse Duinen. Kraanwater is lekker, vers en duurzaam. Geen wonder dat steeds meer mensen in de horeca om een karafje kraanwater vragen. En gelukkig zijn er veel horecaondernemers die daar graag gehoor aan geven. Om dat verder te stimuleren, stelt Dunea gratis 12 karaffen beschikbaar voor de horecagelegenheden in ons leveringsgebied. Zo wordt het serveren van een karaf kraanwater – of liever gezegd duinwater - nog leuker en eenvoudiger.'
Het is natuurlijk aan de ondernemer om te bepalen of het water gratis of tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden. Ter ondersteuning van dit duurzame initiatief wordt er bij de karaffen ook een deursticker geleverd waarmee de horecaondernemer kenbaar maakt ook kraanwater te schenken.

Lees meer over kraanwater in de horeca