Deelnemende chefs Gouden Koksmuts Horecava 2018 bekend

Deelnemende chefs Gouden Koksmuts Horecava 2018 bekend

De acht teams die de jaarlijkse strijd om de Hanos Gouden Koksmuts aangaan, zijn bekend. De spannende wedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren wordt gehouden op de eerste dag van de Horecava, maandag 8 januari 2018.

De chefs die begin volgend jaar met elkaar wedijveren om de Hanos Gouden Koksmuts op de Horecava 2018 zijn:

Restaurant Plaats Chef Sous-chef Sous-chef
’t Amsterdammertje* Loenen aan de Vecht Marco vd Wijngaard Dennis Steenbergen Floris Wieten
Het Roode Koper* Ermelo Dennis van den Beld Gert vd Heijden Kevin Reijerse
De Heer Kocken* Vught John Kocken Thomas Kock Wayne Kropman
De Bloemenbeek* De Lutte Matthijs Mulder Michel Oude Booijink Sebastiaan Schreuder
Ciel Bleu Restaurant** Amsterdam Jelle Conijn Lars Drost Andreas Peter
't Lansink* Hengelo Davy Roord Peter Zwetsloot Jercy Frans
Hotel & Restaurant Merlet* Schoorl Marco Helsloot Basz Varga Rob Overdevest
De Loohoeve Schoonloo Jeroen Brouwer Marleen Brouwer Jorgo Tzanos

De onderlinge concurrentie zal stevig zijn in 2018 met teams die al veel wedstrijdervaring hebben. Het team van Ciel Bleu heeft al meerdere bekers gewonnen. Jelle Conijn won de eerste editie van Slag op de Schelde, een kookwedstrijd op het water en Lars Drost wist de Bocuse d'Or Nederland binnen te slepen en gaat ons land in mei 2018 vertegenwoordigen in Turijn. Ook won Drost al eens het Zilveren Kokmes (NK jonge koks onder de 25). Davy Roord van 't Lansink deed al eens mee aan de strijd om de titel Talent van de Toekomst.

Marleen Brouwer van De Loohoeve is tweevoudig winnaar van het Bronzen Kokmes (NK leermeester-leerling) en deed mee aan Slag op de Schelde en Marco Helsloot is ook een wedstrijdtijger eerste klas. Hij kookte begin dit jaar drie dagen op de Horecava.

Cees Helder in de jury

Cees Helder, een van de sterrenchefs die in actie komt. Horecaondernemers helpen Sint Maarten.
Cees Helder, Foto: Diederik van der Laan

De vakjury van de Gouden Koksmuts bestaat wederom uit Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie*** uit Osnabrück, culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf en Frank Fol, President Meesterkoks België. Nieuw in de jury is Cees Helder, de eerste drie Michelinsterren chef-kok in Nederland.

Deelnemers NK Leermeester/Leerling
De deelnemers aan de Nationale Kampioenschappen voor Koks, Leermeester-Leerling op dinsdag 9 januari zijn ook bekend.

Restaurant Plaats Leermeester Leerling
De Nederlanden* Vreeland aan de Vecht Vincent van Wegen Damian Moes
De vrienden van Jacob * Santpoort-Noord Thijs Griffioen Maikel de Jong
Hanninkshof Enschede Gert Bakker Leon Grootveld
Villa de Duinen Noordwijk Richard van Gijlswijk Jos Compier
Sogno Catering Tilburg Ernest de Jong Ibo Bagiran
De Bloemenbeek* De Lutte Michiel Oude Booijink Ralph Benneker
De Ertepeller Papendrecht Rob van Werkhoven Melvin Jousma
Karpendonkse Hoeve* Eindhoven Gijs van Gils Julius Kramer

NK Jonge koks tot 25 jaar

Ook de deelnemers aan de Nationale Kampioenschappen voor Jonge koks tot 25 jaar, die plaatsvindt op woensdag 10 januari zijn bekend:

  • Marco Helsloot van Hotel & Restaurant Merlet* te Schoorl

    Horecava 2018
    Marco Helsloot (r)
  • Achraf Eisenga van Restaurant Cordial* te Oss
  • Lesley Hakken van Café Brasserie Wijnbar Het Stadscafé te Apeldoorn
  • Melvin Zandsteeg van De Hoefslag* te Bosch en Duin:
  • Bas Verploeg van Restaurant Herperduin te Herpen:
  • Sebastiaan Pals van ’t Nonnetje** te Harderwijk
  • Sebastiaan Schreuder van Landhuis Hotel & Restaurant De Bloemenbeek* in De Lutte
  • Wayne Kropman van Restaurant De Heer Kocken* te Vught
  • Marco Helsloot van Merlet gaat proberen de titel te prolongeren. In 2017 wist hij het NK te winnen.

    Organisatie

    De wedstrijden wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde en mede mogelijk gemaakt door Hanos Internationale Horeca Groothandel.

    Horecava
    De Nationale Kampioenschappen worden gehouden tijdens de jaarlijkse Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie. De Horecava vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam. De beurs is een uur extra open: van 10.00 – 18.00 uur.