Lagere bierverkoop voor Carlsberg

Lagere bierverkoop voor Carlsberg

De Deense brouwer Carlsberg heeft in het derde kwartaal zijn bierverkoop zien dalen vanwege het relatief slechte zomerweer in West-Europa en een lagere verkoop in Rusland. Wel is het bedrijf iets positiever geworden over de winstgroei in heel 2017.

Het volume aan verkocht bier zakte met 4 procent. De omzet kromp met 5 procent tot 16,7 miljard kroon (2,2 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder. Carlsberg zag de verkoop in Rusland flink dalen omdat het land de verkoop van bier in grote plastic flessen aan banden heeft gelegd. Wel was Carlsberg succesvol met de verkoop van speciaalbier en alcoholvrij bier.

Winst

De brouwer gaf aan dat de winst dit jaar waarschijnlijk iets sterker zal stijgen dan eerder verwacht, geholpen door sneller dan verwachte vooruitgang met kostenbesparingen.

Reorganisatie

In 2016 wist het concern de operationele winst op eigen kracht met 5 procent op te voeren. De Nederlandse topman Cees ’t Hart van de brouwer zette recent een omvangrijke reorganisatie in gang. Daarbij werden onder meer banen geschrapt en brouwerijen gesloten. Ook liet Carlsberg markten waar de zaken moeizaam verliepen, zoals Finland, links liggen.

Verder waren de vooruitzichten voor de Russische biermarkt, waar Carlsberg marktleider is, positief. Maar dit viel in de praktijk tegen.

Leestip:
Deens brouwer Carlsberg trekt topman FrieslandCampina aan