Wolfgang Neumann voorzitter Raad van Toezicht Hotelschool Den Haag

Wolfgang Neumann voorzitter Raad van Toezicht Hotelschool Den Haag

Wolfgang Neumann wordt per 1 januari 2018 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Hotelschool The Hague. Hij volgt Guido van Woerkom op die zijn taken als voorzitter na 12 jaar neerlegt. Neumann is al ruim drie jaar lid van de Raad van Toezicht van de hotelschool.

Max Merkx, Interim-voorzitter van het College van Bestuur: ‘Wij verwelkomen Wolfgang Neumann in zijn nieuwe rol als voorzitter van de Raad van Toezicht en kijken er naar uit om samen aan de toekomst van Hotelschool The Hague te bouwen. Sinds 2014 is hij lid van onze Raad van Toezicht. We kennen hem als een open, business-minded en betrokken persoon.’

Wolfgang Neumann was tot juni 2017 CEO van The Rezidor Hotel Group en is dan lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf. Rezidor is beursgenoteerd in Stockholm en heeft een portfolio van 450 hotels en 100.000 kamers in meer dan 80 landen.

Voordat hij begon bij Rezidor, was hij CEO van Arabella Hospitality Group in München, Duitsland en lid van de Raad van Commissarissen van Schoerghuber Holding. Daarvoor werkte Neumann meer dan 20 jaar voor Hilton International, waar hij verschillende posities heeft bekleed. Zijn laatste functie was President voor Europa en Afrika. Wolfgang Neumann

Neumann is tevens voorzitter van het ‘International Tourism Partnership’, een non-profit branchevereniging, die 's werelds meest invloedrijke hotelbedrijven samenbrengt voor gecombineerde acties en kwantificeerbare verbintenissen om duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid te verbeteren.

Wolfgang Neumann

Neumann werd geboren in Oostenrijk, studeerde aan het Instituut voor Hotel & Tourism Management Klessheim (Oostenrijk), en volgde Senior Executive Management Trainingen bij Insead Management School (Fontainebleau, Frankrijk) en Cornell University (Ithaka/NY, USA).

Neumann: ‘Ik ben bijzonder trots om Guido van Woerkom op te volgen als voorzitter van de Raad van Toezicht van een van Europa’s meest toonaangevende Hospitality Business Schools. Hotelschool The Hague is sinds 2014 de beste publieke Hotelschool van Nederland. Ik kijk ernaar uit voort te bouwen op dit succes.’

Van Woerkom was sinds 2005 voorzitter van de Raad van Toezicht. In de twaalf jaar dat hij betrokken was bij Hotelschool The Hague, heeft hij gewerkt aan de internationalisering en de groei van de school. Dit laatste onder andere door de opening van de huidige campus in Amsterdam in 2012.

>>> Ik wil meer over de Hotelschool Den Haag weten