Horecava 2018: bezoeker waardeert blik op de toekomst

Horecava 2018: bezoeker waardeert blik op de toekomst

Horecava 2018 heeft haar thema 'Proef de Toekomst' waargemaakt. Driekwart van de bezoekers gaf aan deze editie vernieuwender te vinden dan de vorige.

Horecava 2018 bevatte nieuwe initiatieven waaronder toekomsttrends in het Innovation & TrendLAB, meerdere pop-up restaurants, nieuwe wedstrijden en de extra Fast Casual On the Move hal. Deze laatste speelde in op de veranderende consumentenvraag naar gemaksconcepten. Tweederde van de bezoekers bezocht deze hal. Driekwart van de bezoekers gaf aan naar de beurs te komen voor nieuwe producten, diensten en technologieën. Gezien de eerste reacties van bezoekers heeft de Horecava 2018 hier aan voldaan.

Leestip: de beursinnovaties op een rij deel 1

Groei nieuwe bezoekers

In totaal bezochten 66.444 professionals de nationale vakbeurs. Dat is 2% meer dan in 2017. Opvallend is de groei van nieuwe bezoekers. Een deel hiervan is afkomstig van speciaalzaken. Retail richt zich steeds meer op horeca en dat is zichtbaar in het bezoekersprofiel. Het beslissingsniveau van de bezoeker is in vergelijking met voorgaand jaar gelijk gebleven.

Vernieuwend concept

De Horecava is zo omvangrijk dat meerdaags bezoek aan te raden is. Twee keer zoveel bezoekers bezochten de beurs dan ook meerdere dagen. De positieve reacties van bezoekers onderstrepen dat de Horecava hen inspireert. Deze positieve vibe ziet ook Luuk Scholte, beursmanager Horecava: 'Het gaat goed in de horeca. Dat zie je op de beurs met de komst van nieuwe onderdelen en doelgroepen. Daarmee bieden we niet alleen een compleet beeld voor de Nederlandse horecaprofessionals, maar weten we hen ook te verrassen. Goed om te horen dat bezoekers zien dat er grote stappen gezet zijn in vernieuwing van het event. Ook van exposanten is de respons heel positief.'

Leestip: de beursinnovaties op een rij deel 2

Horecava 2019

De volgende Horecava vindt plaats van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2019 in RAI Amsterdam.